Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, primii paşi spre noul sezon


După o pauză de aproape trei luni, HC Zalău s-a pregătit din nou în colectiv, respectând normele impuse de autorităţi. Timp de o săptămână, handbalistele de la Zalău s-au pregătit în aer liber pentru a-şi reintra în tonus, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă pregătirea propriu-zisă pentru campionatul ce va începe la final de august


Pandemia de coronavirus a dat peste cap şi competiţiile de handbal, iar sezonul 2019 – 2020 a fost îngheţat cu menţiunea că ierarhia finală a fost cea din momentul suspendării campionatului.

Din martie şi până în iunie, echipele nu au putut să îşi desfăşoare activitatea, dar odată ce autorităţile au mai relaxat din măsurile de prevenire a infecţiei cu coronavirus, grupările din Liga Naţională au revenit din nou la treabă.

După o pauză de trei luni şi HC Zalău s-a pregătit din nou în colectiv, respectând normele impuse de autorităţi, iar timp de o săptămână, handbalistele de la Zalău s-au antrenat în aer liber. Mai întâi, toate jucătoarele şi persoanele din staff au efectuat testele de coronavirus, după care s-a făcut o pregătire pe durata a şapte zile.

“A fost o perioadă bună de pregătire. Am urmărit să le aduc pe jucătoare într-un tonus bun înainte de a începe partea propriu-zisă a pregătirii şi de a le fi mai uşor. Am urmărit o serie de aspecte, de ordin fizic, tehnic şi tactic”, a spus Gheorghe Tadici.

La pregătire au participat şi jucătoarele care au fost transferate în această vară, Paula Teodorescu, Alexandra Dindiligan, Mouna Jlezi, dar şi Cristina Mitrache, care zilele trecute a semnat cu HC Zalău.

Începând de sâmbătă, jucătoarele au primit o mică vacanţă de 10 zile, cu program de pregătire, urmând ca pe data de 7 iule să revină la Zalău, pentru vizita medicală.

La finalul săptămânii viitoare, HC Zalău va urca la munte, urmând să îşi înceapă stagiul de pregătire de 7 – 8 zile, la Cheile Grădiştei, unde ar putea disputa şi primele jocuri de verificare, cu SCM Rm. Vâlcea, Gloria Buzău sau Dunărea Brăila, grupări care de altfel sunt în perioada respectivă în cantonamet la Cheile Grădiştei.

La început de augsut, HC Zalău îşi va începe seria turneelor amicale, urmând să mai susţină cel puţin 12 jocuri. SCM  Rm. Vâlcea, SCM Craiova, Rapid Bucureşti, Kisvardai, Debrecen şi Naţionala de tineret sunt printre echipele cu care formaţia zălăuană îşi va măsura forţele în perioada de pregătire.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL