Connect with us

TENIS

Revenire cu succes pentru Patrik Bolduţ. Puştiul a câştigat un nou turneu

Pauza cauzată de pandemia de coronavirus nu a întrerupt forma sportivă excelentă a tenismenului pregătit de Sergiu Carp care în weekend şi-a trecut în palmares BT Tennis Cup 3 de la Cluj-Napoca


În doar câteva luni, Patrik Bolduţ a cunoscut o ascensiune fulminantă, fiind unul dintre cei mai în formă tenismeni ai judeţului Sălaj. Sportivul legitimat la ACS Sergiu Carp Tennis Club a reuşit să câştige nu mai puţin de nouă turnee în decurs de câteva luni în regiunea Nord-Vest a ţării şi la începutul acestui an a decis să-şi încerce norocul şi la un turneu organizat în Bucureşti.

Şi în capitală s-a descurcat bine sălăjeanul nostru, astfel că elevul lui Sergiu Carp s-a întors acasă cu medalia de bronz. Patrik era pe o pantă ascendentă a carierei sale, însă, la fel ca toţi sportivii, a fost nevoit să ia o mică pauză din cauza pandemiei de coronavirus.

Această pauză a luat sfârşit la finalul săptămânii trecute când turneele din calendarul Federaţiei Române de Tenis au revenit în prim-plan. Nu mai puţin de şapte turnee s-au desfăşurat, iar Bolduţ a fost prezent la turneul BT Tennis Cup 3 de la Cluj-Napoca.

Nu a fost singurul sălăjean de la acest turneu, dar a avut cea mai bună prestaţie.

Puştiul a concurat la categoria de vârstă 10 ani, fiind favorit principal. Elevul lui Sergiu Carp a demonstrat că această pauză forţată nu l-a afectat prea tare şi a reuşit să câştige turneul de la Cluj-Napoca fără să piardă vreun set.

Este al zecelea turneu pe care l-a câştigat Patrik Bolduţ în mai puţin de un an, începând din luna august 2019 când cucerea Cupa WestCo de la Zalău până la BT Tennis Cup 3 de la Cluj-Napoca de la finele săptămânii precedente.

“A intrat un pic crispat în turneu, dar încet-încet şi-a crescut nivelul şi în finală a practicat cel mai bun tenis. În cel mai important moment s-a ridicat la nivelul aşteptărilor”, ne-a declarat Sergiu Carp, antrenorul lui Patrik.

La turneul de la Cluj-Napoca au mai participat Daniela Cherecheş şi Cezara But de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, precum şi Eric Verdeş şi Oana Flonta de la CSM Zalău. Cei doi sportivi de la CSM Zalău au ajuns până în finalele categoriile 18 ani băieţi, respectiv 14 ani fete, finale pe care le-au pierdut.

După ce a devenit şef de promoţie la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” şi a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, Ioana Lung a revenit şi în competiţiile oficiale de tenis de câmp. Sportiva de la Palatul Copiilor a participat la categoria de vârstă 18 ani la BT Tennis Cup 3 şi s-a clasat pe locul 3.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS