Connect with us

Ştiri din Sălaj

Povestea unui şef de promoţie din Sălaj: deşi a stat în internat, departe de cei dragi, a demonstrat că se poate face performanţă în orice condiţii


Tânăra absolventă a promovat Bacalaureatul cu media 9,90, după ce a fost şefă de promoţie la Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, iar CNS-ul l-a termiant cu media 9,95. Ana a fost şi olimpică naţională, reprezentând judeţul Sălaj atât la istorie cât şi la psihologie


Ana-Maria-Ştefania Bolosin, sau mult mai simplu, Ana, este unul dintre elevii model din judeţul Sălaj. Tânăra absolventă a demonstrat că poţi să faci performanţă în orice condiţii, fie că stai la internat, departe de familie, sau că faci naveta.

Tânăra din Cehu Silvaniei, un oraş de provincie, aşa cum îi spune ea, a demonstrat că dacă vrei poţi orice. Astfel, absovlenta a reuşit să promoveze Examenul de Bacalaureat cu media 9,90, după ce a fost şefă de promoţie la Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei (media 9,99), şi a absolvit Colegiul Naţional “Silvania” cu media 9,95.

Ana se consideră un om simplu din pucnt de vedere al originilor, care a încercat să depăsească standardele şi limitele impuse de societate, după cum ne povesteşte aceasta.

“Provin din Cehu Silvaniei, un oras de provincie, un spațiu mitic, de care nu foarte multă lume a auzit, dar care pentru mine a constituit temelia reușitelor care aveau sa urmeze”, spune Ana.

Încă din clasa a VIII-a, cu sprijinul necondiţionat al profesorului Alina Năprădean, absovlenta a participat an de an la Olimpiada de Istorie, reuşind să ajungă de două ori la etapa naţională unde a reprezentat judeţul Sălaj. La fel, a particiapt de două ori la etapa naţională a Olimpiadei de Psihologie, fiind îndrumată de profesorul Monica Morar.

Ana susţine că şi-a şlefuit personalitatea în timpul liceului în mai multe proiecte de voluntariat printre care amintim Clubul LEGO CNS, EcoProvocarea, Liderul Mileniului Trei.

La Bacalaureatul de anul acesta a reuşit să aibă două note de zece – la limba şi literatura română şi istorie, respectiv 9,70 la psihologie.

Pentru Ana, notele nu reflectă cu adevărat munca şi cunoştiinţele unui elev, dar acestea le încununează. Totuşi, se declară un om bogat datorită oamenilor minunaţi pe care i-a întâlnit în timpul celor patru ani de liceu.

“Ierarhic, rezultatul meu nu este pe aceeaşi treaptă cu cel al colegilor mei care au obținut nota maximă (n.r. – la Bacalaureat) şi pe care ţin să îi felicit sincer, însă este foarte mulţumitor pentru un om simplu, care nu credea că ar putea ajunge atît de aproape de perfecțiune! Adevărul este că, de multe ori notele nu reflectă munca unui elev, dar ele o încununează; ceea ce contează însă, este ce rămâne din experienta învățării, iar din aceasta perspectivă eu pot sa ma declar un om bogat datorită oamenilor minunați pe care i-am întâlnit şi care au crezut în mine, datorită colegilor cu care am împărtășit atât reușite, cât si mici eșecuri, dar, cel mai important, datorită probelor la finalul cărora m-am descoperit pe mine. Nu ştiu dacă sunt în măsură să spun care e rețeta succesului, însă cred că un om valoros în societate e caracterizat de încredere, o bună cunoaștere de sine, perseverentă, un gram de visare. Nu am avut ocazia, ca generație să ne luăm rămas bun cum se cuvine de la această etapă a vieții, pe care mulţi oameni o menționează cu melancolie, cea a liceului, de aceea aş vrea să îi îndemn pe viitorii absolvenți să prețuiască fiecare clopoțel, oră, moment alături de colegi, în clădirea care, pentru mine a reprezentat şi va rămâne o bibliotecă a amintirilor”, ne spune cu emoţie Ana Balosin.

Florin Morar, directorul Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău are doar cuvinte de laudă la adresa tinerei absolvente.

“Ana este o fată foarte bună la învăţătură cu care ne mândrim. O felicit pentru rezultatele atât de la bacalaureat, cât şi din cadrul liceului şi de la olimpiadele şcolare”, ne-a declarat Florin Morar.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj