Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ce s-a întâmplat cu oamenii străzii din Zalău în timpul stării de urgenţă


30 de persoane au stat sub atentă supraveghere la Adăpostul de Noapte şi la Centrul de Zi pentru persoane fără adăpost pentru a se reduce pe cât posibil riscul infectării cu noul coronavirus


În Zalău sunt numeroase persoane fără adăpost, care oricând se puteau infecta şi puteau răspândi virusul COVID-19 sau puteau provoca un focar de infecţie.

Din fericire pentru toţi locuitorii oraşului, aceştia au fost în siguranţă graţie implicării vicepriamrului Fazakas Nicolae şi a celor responsabili cu protecţia socială.

Astfel, 30 de persoane au stat în izolare în perioada 15 aprilie – 15 mai la Adăpostul de Noapte şi la Centrul de Zi pentru persoanele fără adăpost.

Pe tot parcursul stării de urgenţă, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, personalul – asistenţi sociali, medicali, psihologi şi consilieri juridici au asistat persoanele fără un acoperiş deasupra capului.

Mai mult, personalul i-a ajutat la cumpărăturile necesare pe cei din centru, cum ar fi plata convorbirilor telefonice, achiziţia diferitelor bunuri.

Pentru a reduce riscul ca oamenii fără adăpost să iasă prin oraş şi pentru a preveni infectarea cu coronavirus la centru s-au organizat diferite activităţi de la proiecţie de filme până la prezentarea de cărţi şi diferite jocuri.

Din fericire, ne spune Fazakas Nicolae, beneficiarii au înţeles situaţia şi nu au creat probleme personalului, fapt datorită căruia, în Zalău numărul de infectări cu coronavirus este destul de mic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj