Connect with us

FOTBAL

Semifinalele Cupei României din Sălaj, amânate!

Având în vedere că autorităţile nu permit reluarea competiţiilor la amatori din 1 iulie, nici cele două semifinale nu se pot juca aşa cum au fost programate, pe data de 5 iulie. Automat nu poate avea loc nici finala, pe care AJF Sălaj a stabilit-o în data de 11 iulie


Competiţiile de fotbal la nivel de amatori sunt în aer, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că aceste întreceri nu se pot relua începând cu data de 1 iulie. Din  cauza cazurilor noi de coronavirus care au apărut în ultimele două săptămâni, autorităţile nu au relaxat multe măsuri, iar la nivelul competiţiilor pentru amatori nu poate fi vorba de reluare  cu data de 1 iulie.

Autorităţile au anunţat însă că sunt permise antrenamentele şi cantonamentele în grupuri de maxim 10 persoane, după ce până acum au fost permise doar în grupuri de maxim 6 jucători.

Noile decizii anunţate au dat peste cap planurile celor de la AJF Sălaj care se pregăteau de primele meciuri oficiale după pandemie. Pe data de 5 iulie erau programate semifinalele fazei judeţene a Cupei României, confruntările dintre Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou – Agronova Dragu, dar din cauza restricţiilor în vigoare, acestea nu mai pot avea loc.

Automat nu se mai poate juca nici finala la data programată iniţial de către AJF Sălaj, care urma să se dispute pe teren neutru, în 11 iulie.

“Este clar că cele două semifinale nu mai pot avea loc conform programării iniţiale. Trebuie să apelăm la un alt scenariu şi urmează să avem un Birou Executiv. Probabil vor fi decizii ce  se vor impune la toate AJF-urile din ţară din moment ce în următoarele două săptămâni nu putem organiza competiţii. Vom avea o discuţie cu cei de la Federaţie şi vom vedea exact cum se va desemna câştigătoarea Cupei”, ne-a declarat Daniel Sabou.

AJF Sălaj a anunţat în Biroul Executiv că scenariul pentru finalizarea acestui sezon se va aplica doar dacă va fi posibilă organizarea competiţiilor sportive la datele stabilite iniţial, fără  să fie restricţii impuse de autorităţi la acest nivel, iar testarea jucătorilor, staff-ului, personalului de suport implicat, arbitri şi observatori să nu fie cerinţe obligatorii.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat AJF-urile că trebuie să comunice câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României până la data de 5 august, pe 11 august fiind prevăzut startul ediţiei 2020 – 2021 a fazei naţionale.

În cazul în care faza judeţenă a Cupei nu se mai poate termina, atunci AJF Sălaj are pregătit un scenariu. “S-ar putea ca echipa de pe locul 2 să meargă la faza naţională. Vom vedea ce va stabili Federaţia Română de Fotbal”, a spus Daniel Sabou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL