Connect with us

HANDBAL

Buget mai mic pentru HC Zalău

Dacă în sezonul trecut a beneficiat de 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Sălaj, în stagiunea 2020 – 2021, formaţia sălăjeană primeşte 2,95 milioane lei, cu 50.000 de lei mai puţin


În şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Judeţean Sălaj, ce a avut loc prin videoconferinţă s-a aprobat repartizarea sumelor pentru finanţarea activităţilor de performanţă desfăşurate de structurile sportive locale în anul competiţional 2020 – 2021.

Trei structuri sportive au depus solicitări pentru a obţine finanţare, este vorba de HC Zalău, Volei Club Zalău şi Academia de Volei “Marius Lazăr” Zalău. În urma verificării documentelor depus de către cele trei structuri sportive, Comisia de specialitate a constatat că cele trei grupări îndeplinesc condiţiile de eligibilitate şi vor primi finanţare pentru anul competiţional 2020 – 2021.

Instituţia condusă de Tiberiu Marc alocă 3 milioane de lei pentru finanţare activităţilor sportive de performanţă, iar din această sumă 2,95 milioane de lei ajung în conturile lui HC Zalău pentru desfăşurarea activităţii în sezonul 2020 – 2021.

Bugetul asigurat de Consiliul Judeţean Sălaj pentru gruparea condusă de Gheorghe Tadici este ceva mai mic faţă de sezonul trecută, când HC Zalău a beneficiat de 3 milioane de lei.

Diferenţa pare una nesemnificativă, de 50.000 de lei, însă pe HC Zalău o aşteaptă un sezon mult mai dificil, în condiţiile în care numărul de echipe participante în Liga Naţională a crescut de la 14 la 16. Automat vor fi patru jocuri în plus, dar şi cu două deplasări mai mult decât în stagiunea trecută.

Din cei 2,95 milioane de lei, HC Zalău va primi jumătate din sumă pentru prima parte a sezonului, iar diferenţa de 1,475 milioane de lei vor fi alocaţi clubului în a doua partea a sezonului. Pentru anul bugetar 2021, sumele repartizate vor fi cuprinse în  bugetul judeţului cu această destinaţie.

În cadrul proiectului pentru finanţarea activităţilor de performanţă, Volei Club Zalău va primi de la Consiliul Judeţean Sălaj 30.000 de lei în sezonul 2020 – 2021, în timp ce pentru Academia de Volei “Marius Lazăr” a fost atribuită suma de 20.000 de lei.

Consilierii PNL s-au abţinut de la vot!

Aşa cum era de aşteptat, proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa de marţi, prin votul consilierilor judeţeni de la PSD, UDMR şi UNPR, în timp ce consilierii PNL s-au abţinut de la vot. Au fost unele discuţii contradictorii, iar unii dintre consilierii de la PNL au expus faptul că cele două echipe de volei nu se încadrează în categoria sportului de performanţă. Un alt consilier a ţinut să spună că din cauza pandemiei nu se va mai putea face sport în sală.

Să mai spunem că în sezonul trecut, Consiliul Judeţean Sălaj a finanţat cu 3.050.000 lei activităţile de performanţă desfăşurate de structurile sportive locale.

Atunci însă doar două structuri sportive au fost eligibile, HC Zalău şi CS Atletic Zalău, în timp ce Volei Club Zalău a rămas fără finanţare motiv pentru care nici nu a mai participat în campionatul 2019 – 2020.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL