Connect with us

Ştiri din Sălaj

Corina Forţ, profesorul care a readus la viaţă o instituţie adormită


Casa Corpului Didactic a fost mult timp o instituţie nu foarte dezvoltată, însă din anul 2012 a fost readusă la viaţă, iar în prezent reprezintă o structură importantă din învăţământul sălăjean


Corina Forţ a fost director al Casei Corpului Didactic din 2012 şi până luna trecută. În cei opt ani de activitate a reuşit să resusciteze instituţia de a cărei existenţă se ştia prea puţin. Peste 8.450 de cadre didactice au urmat forme de acreditare sau cursuri avizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Casa Corpului Didactic Sălaj.

Dacă în 2012, Oferta de programe de formare a Casei Corpului Didactic Sălaj avea doar 23 de programe din care doar trei programe de formare acreditate de CCD Sălaj, în acest an, prin oferta de programe de formare pentru anul şcolar 2019-2020, sunt 46 de programe, din care 7 programe de formare sunt acreditate şi 39 avizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Ca element de noutate în formarea continuă a cadrelor didactice, Corina Forţ a introdus, începând cu anul şcolar 2012, în Oferta de programe de formare continuă, cursuri în limba maghiară care până la acel moment, nu aveau posibilitatea urmări unor cursuri de formare în limba maternă prin Casa Corpului Didactic.

Mai mult, în perioada 2012-2020, Corina a coordonat 167 de activităţi ştiinţifice, metodice şi culturale la care au participat peste 17.600 de cadre didactice.

A reuşit să realizeze şi mai multe parteneriate printre care amintim cele cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Institutul Francez din România, Centrul Cultural Britanic: Consiliul Britanic, Ambasada Franţei la Bucureşti, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca şi alte instituţii din judeţul Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj