Connect with us

DIVIZIA A1

Soţii Coţa pot să meargă la muncă, deşi sunt ARESTAŢI la domiciliu


Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis ca soţii Vasile şi Dana să rămână pentru încă 30 de zile în arest. Totuşi, de luni până vineri, între orele 9 şi 12 vor putea merge la muncă în clădirea unde funcţionează Sălăjeanul TV


Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis luni, 22 iunie, în jurul orei 14.00, ca soţii Dana şi Vasile Coţa să îşi mai petreacă încă 30 de zile în arest la domiciliu – până în 25 iulie. Magistraţii au admis propunerea procurorilor, iar foştii conducători ai Volei Municipal Zalău vor mai petrece încă 30 de zile de arest la domiciliu, la casa lor din localitatea Aghireş.

Totuşi, celor doi soţi li s-a dat permisiunea ca de luni până vineri, între orele 9 şi 12 să meargă la muncă, la sediul firmelor pe care le au situat pe strada Cloşca din Zalău, unde emite şi Sălăjeanul TV.

Reamintim că familia Coţa – Dana şi Vasile – din poziţiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, şi-ar fi însuşit potrivit procurorilor nu mai puţin de 3.1 milioane de lei, adică aproximativ 640.000 Euro.

Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coţa ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente şi date false pentru obţinerea de fonduri publice.

Cei doi soţi au fost iniţial arestaţi preventiv, iar apoi judecătorii au decis ca aceştia să fie mutaţi în arest la domciliu.

Decizia instanţei:

“Admite propunerea formulată la data de 18.06.2020 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj în dosarul 168/P/2020 privind prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpaţilor Coţa Vasile Marius şi Coţa Daniela Gabriela. În baza art. 222 alin. 2 raportat la art. 218 alin.1 şi 2 Cod procedură penală şi art. 223 alin.1 lit. b şi alin. 2 Cod procedură penală prelungeşte măsura preventivă a arestului la domiciliu luată prin Decizia penală 53/27.05.2020 a Curţii de Apel Cluj faţă de inculpaţii Coţa Vasile Marius şi Coţa Daniela Gabriela, pentru o durată de 30 de zile, de la data de 26 iunie 2020 până la data de 25 iulie 2020 inclusiv. Admite cererea formulată de inculpaţii Coţa Vasile Marius şi Coţa Daniela Gabriela cu privire la permisiunea părăsirii locuinţei, pe durata măsurii arestului la domiciliu, pentru a se prezenta la locul de muncă. În baza art. 221 alin. 6 Cod procedură penală, acordă inculpatei Coţa Daniela Gabriela pe durata măsurii arestului la domiciliu permisiunea de părăsire a imobilului din com. Meseşenii de Jos, sat. Aghireş, nr. 2 B, jud. Sălaj, timp de 3 ore pe zi, săptămânal de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 9.00-12.00, pentru a se prezenta la locul de muncă de la SC Mediadiff Product SRL şi SC Diff Press SRL cu sediul situat în mun. Zalău, str. Cloşca, nr.56, jud. Sălaj. În baza art. 221 alin. 6 Cod procedură penală, acordă inculpatului Coţa Vasile Marius pe durata măsurii arestului la domiciliu permisiunea de părăsire a imobilului din com. Meseşenii de Jos, sat. Aghireş, nr. 2 B, jud. Sălaj, timp de 3 ore pe zi, săptămânal de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 9.00-12.00, pentru a se prezenta la locul de muncă de la SC Media Grup SRL cu sediul situat în mun. Zalău, str. Cloşca, nr. 56, jud. Sălaj. Itinerarul şi condiţiile deplasării vor fi stabilite de organul de poliţie ce are în supraveghere pe inculpaţi pe durata arestului la domiciliu. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22 iunie 2020, ora 14.00, în lipsa inculpatului si a procurorului”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1