Connect with us

Ştiri din Sălaj

PNL Zalău: Mediul privat nu reprezintă o prioritate pentru primarul Ciunt

PSD – iștii s-au opus reducerii cu 20 la sută a impozitului pentru clădiri nerezidențiale

În sedința din 28 mai, consilierii   PNL au venit cu o propunere în sprijinul  mediului de afaceri  – reducerea cu 20  la sută a impozitului pentru clădiri nerezindențiale deținute de cei  greu încercați pe perioada pandemiei. Propunerea liberalilor zălăuani venea pe fondul OUG 69/2020 ,art. V, prin care Guvernul Orban a creat cadrul legislativ necesar pentru sprijinirea mediului de afaceri. Din păcate, proiectul de hotărâre prezentat în Consiliul Local de Ciunt&Co. a venit cu o reducere a impozitului anual de numai 10 procente.

Consilierii PNL Zalău au arătat că operatorii economici care  au fost obligați, potrivit legii,să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență  vor avea  nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-și reveni și, ținând cont de cadrul   legal oferit de OUG 69/2020,  au depus un amendament prin care au cerut o reducere a acestui impozit cu 20 la sută.  Iar liberalii au indicat și sursele de finanțare – doar banii bugetați  în anul 2020 pentru ACS VOLEI MUNICIPAL ZALAU, pentru anul competițional 2020-2021(1.680.000 lei) acoperă sumele necesare pentru a acorda procentul solicitat. În plus,  Primăria Zalău a beneficiat în aceasta perioadă de multe facilități acordate de către guvern care pot să constituie surse de finanțare – Clubul Sportiv Municipal Zalău, ai cărui angajați au avut suspendate temporar  contractele de activitate,  a primit, lunar  80.000 lei. Prin OUG 50/2020 procentul din ,,Cote și sume defalcate din impozitul pe venit’’ repartizat autorităților locale a crescut de la 63 la 65 la sută, iar prin OUG70/2020 -50 la sută  din cheltuielile privind transportul gratuit al elevilor se suportă de la bugetul de stat.

Cu toate acestea, amendamentul PNL Zalău a fost respins de majoritatea PSD – UDMR, reducerea impozitului pentru clădiri nerezindențiale rămânând la doar 10 la sută.

În schimb, aceeași majoritate pesedisto – udemeristă, coordonată de Ionel Ciunt,  a votat creșterea tarifului/km practicat de SC TRANSURBIS SA cu 15 la sută,  în condițiile în care prețul combustibilului a scăzut considerabil. Practic, s-a ajuns în situația în care veniturile societății TRANSURBIS să fie formate în proporție de 89 la sută din subvenții și transferuri.

Grupul Consilierilor locali ai PNL ZALĂU

 

(P.)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj