Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un tânăr dintr-un sat îndepărtat a luat ZECE la BAC, deşi pierdea peste o oră pe zi făcând naveta cu trenul


Tânărul absolvent a demonstrat că se poate în orice condiţii, chiar şi atunci când pierzi peste o oră în tren ca să mergi de acasă la şcoală şi de la şcoală acasă


Trei note de zece au fost anul acesta la Bacalaureat în Sălaj, două la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău şi una la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei.

Raul Pop (n. 5.05.2001) este absolventul Colegiului din Şimleu Silvaniei care a reuşit să obţină media zece după ce a susţinut examenul la limba română, matematică şi fizică.

Raul a terminat clasa a XII-a cu media 9,64, însă a tras tare să obţină o medie cât mai mare la Bacalaureat, pentru că media contează mult la admitere, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca unde vrea să urmeze studiile de licenţă.

Tânărul absolvent este de loc din localitatea Şumal, comuna Marca, în capătul de judeţ pe graniţa cu judeţul Bihor, însă locuieşte şi la Suplacul de Barcău, judeţul Bihor. Raul se trezea în fiecare dimineaţă cu noaptea în cap pentru a ajunge în Gara CFR din Suplacul de Barcău de unde lua trenul spre Şimleu Silvaniei. La fel şi când termina orele. Practic, acesta pierdea mai bine de o oră doar să călătorească între casă şi şcoală.

Şi totuşi a reuşit – zece curat. Reţeta succesului? Munca individuală, dincolo de ceea ce predă profesorul la clasă.

“Am muncit foarte mult. M-am ambiţionat tare când am aflat că admiterea la Universitatea Tehnică se face pe baza mediei de la Bacalaureat. Reţeta succesului e munca individuală. Asta face diferenţa. Dincolo de ceea ce predă profesorul la clasă, trebuie să munceşti individual acasă şi să înţelegi ceea ce înveţi”, ne spune tânărul absolvent.

Trebuie să menţionăm că Raul a fost olimpic şi la limba engleză, în clasa a IX-a reprezentând judeţul Sălaj la etapa naţională.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj