Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cum gândesc cele două tinere din Zalău, frumoase foc, care au luat ZECE la Bacalaureat


Două absolvente ale Colegiului Naţional “Silvania” au obţinut media zece la Examenul de Bacalaureat. Ambele susţin că secretul succesului este “să înveţi, nu să toceşti”


Trei medii de zece au fost înregistrate anul acesta în judeţul Sălaj – două la Colegiul Naţional “Silvania” şi una la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei.

Cele două zălăuance care au reuşit să obţină zece curat sunt Anamaria Ardelean şi Medeea Mastan.

Medeea Mastan a susţinut examenul la limba română, la istorie şi la geografie, în timp ce Anamaria Ardelean a dat examenul la limba română, istorie şi logică.

Medeea Mastan a studiat la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău, apoi s-a înscris la Colegiul Naţional “Silvania”. Aceasta îşi doreşte să urmeze Facultatea de Psihologie. Medeea mărturiseşte că reţeta succesului e simplă – trebuie să înveţi cu cap, nu să toceşti.

“Reţeta succesului? Să înveţi mult, însă nu să toceşti, ci să înveţi astfel încât să asimilezi cunoştiinţele”, ne spune Medeea.

Anamaria Ardelean a urmat gimnaziul la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, iar ulterior a ajuns colegă de clasă cu Medeea.

Susţine că examenul a fost uşor, asta deoarece a învăţat. Totuşi, Anamaria este în asentiment cu colega ei de clasă şi susţine că atunci când înveţi trebuie să o faci logic, nu să tot toceşti fără să ştii ce informaţii asimilezi.

“Mi s-a părut uşor la Bacalaureat pentru că am învăţat. Să toceşti nu te ajută, trebuie să înveţi logic, să ştii ce informaţii ai şi cum le foloseşti”, ne spune Anamaria.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj