Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Lucrări importante în satul Rona


Administaţia locală condusă de primarul Dan Ghiurco a efectuat în ultima perioadă lucrări de modernizare în satul aparţinător de oraşul Jibou, iar cu bani de la bugetul local, pe artera principală din satul Rona s-au făcut rigole betonate, acostamente betonate şi totodată s-a refăcut accesul la fiecare proprietate


O serie de realizări importante în oraşul Jibou, sub administraţia condusă de primarul Dan Ghiurco. Nu doar oraşul Jibou s-a dezvoltat în ultimii ani ci şi satele aparţinătoare, în special satul Rona, unde în ultimii ani s-au făcut lucrări importante pentru comunitate.

În acestă localitate s-a montat în urmă cu trei ani o staţie de repompare, deoarece nu exista presiune suficientă la debitul de apă într-o parte a satului.

Administraţia locală a pus la punct şi căminul cultural din satul Rona, care a fost reabilitat, modernizat şi dotat, iar de anul trecut s-a lucrat la modernizarea arterei principale din sat, lucrări ce s-au finalizat recent.

Cu bani de la bugetul local s-au făcut rigole betonate, acostamente betonate şi totodată s-a refăcut accesul la fiecare proprietate.

Lucrările au constat în montarea unor rigole pluviale betonate, de formă triunghiulară şi trapezoidală, cât şi de rigole carosabile.

S-a refăcut fiecare acces la proprietate de pe artera princiaplă şi acestea fiind betonate, la fel şi acostamentele de-a lungul satului.

”După finalizarea acestor lucrări de amenajare urmează şi pe celelate străzi să avem genul acesta de lucrări de amenajare. O solicitare care este permanent în atenţia noastră din partea locuitorilor din Rona, Husia şi Cuceu este gazul metan. Noi am facut un studiu de fezabilitate şi am depus o solicitare către Ministerul Dezvoltării de extindere a reţelei de gaz în cele trei sate. Acestea ar fi priorităţile în sate, modernizarea tuturor străzilor, uliţelor şi introducerea gazului metan. Reţea de apă există, dar o reţeea de canalizare este o temă de discuţie. Prin programul POIM au intrat doar oraşele, iar varianta de a face reţea de canalizare în sate rămâne doar PNDL”, ne-a declarat primarul Dan Ghiurco.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miecuri, 1 iulie. 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj