Connect with us

Ştiri din Sălaj

Crucea Roşie Sălaj donează echipamente medicale unei grădiniţe din Zalău

Sute de măşti şi mănuşi şi zeci de viziere vor ajunge la Grădiniţa cu Program Prelungit “Ion Creangă” din municipiu, având în vedere că aceasta se va redeschide începând cu data de 1 iulie şi va primi copiii de la 6 grădiniţe din Zalău


În urmă cu câteva zile, administraţia locală din Zalău a făcut public anunţul faptul că patru grădiniţe de pe raza municipiului vor fi deschise pe perioada verii, bineînţeles respectând măsurile de prevenţie a răspândirii cu noul coronavirus.

Astfel, începând de miercuri, 1 iulie se vor redeschide Grădiniţa “Voinicel” şi Grădiniţa “Ion Creangă”.

Acestea trebuie să respecte normele în vigoare, astfel încât copiii să fie în siguranţă. În luna august, se vor redeschide şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1, precum şi Grădiniţa “Dumbrava Minunată”.

Pentru a putea îndeplini toate condiţiile şi normele impuse, Grădiniţa “Ion Creagă” a solicitat echipament medical, iar Crucea Roşie, filiala Sălaj a răspuns prompt şi a donat mai multe produse.

Astfel, 50 de viziere, 30 de combinezoane, 25 de litri de dezinfectant, 400 de mănuşi, 400 de măşti şi 400 de botoşei de unică folosinţă vor fi donate de Crucea Roşie pentru Grădiniţa “Ion Creangă”.

Toate produsele donate vor veni în sprijinirea procesului educaţional pe perioada vacanţei de vară, când Grădiniţa cu Program Prelungit “Ion Creangă” din Zalău va asigura în perioada 1 – 31 iulie primirea copiilor din şase grădiniţe din Zalău.

Măsurile care au fost luate în vederea desfăşurării activităţii educaţionale în bune condiţii sunt reamenajarea sălilor şi reducerea numărului de copii din grupă, astfel încât să fie asigurată suprafaţa de 4.5 mp/copil şi semnalizarea şi delimitarea traseului prin curtea unităţii, până la intrarea în incintă, în vederea respectării normelor de distanţare socială.

Totodată va fi obligatorie purtarea de măşti şi mănuşi, halate de protecţie şi viziere de câtre întreg personalul pe toată durata programului de activitate.

Se va verifica temperatura la intrarea în incintă atât a angajaţilor, cât şi a copiilor şi se va efectua curăţarea zilnică corespunzătoare a mobilierului de la locurile de joacă din aer liber, insistând la punctele de contact, leagăne, tobogane etc, cu dezinfectant avizat.

Se vor efectua tratamente de dezinfecţie atât pe holuri, cât şi în grupurile sanitare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj