Connect with us

HANDBAL

Din nou la treabă: HC Zalău a început antrenamentele


După o pauză de mai bine de trei luni, gruparea zălăuană a revenit la pregătire, nu înainte ca jucătoarele şi întreg staff-ul să fie testaţi pentru coronavirus. Toate rezultatele au fost NEGATIVE, iar HC Zalău a putut începe de vineri antrenamentele însă doar în aer liber


De la mijlocul lunii martie şi HC Zalău a întrerupt antrenamentele colective ca urmare a pandemiei de coronavirus. Însă, jucătoarele au continuat să se pregătească acasă, individual, pentru a rămâne într-o formă cât de cât optimă.

Sezonul 2019 – 2020 nu s-a mai putut relua, astfel că FRH a îngheţat campionatul, dar deja echipele se pot pregăti pentru stagiunea următoare, care va începe peste două luni. Şi HC Zalău a început deja pregătirile, dar mai întâi de toate, jucătoarele şi întreg staff-ul au efectuat testele pentru COVID – 19. Rezultatele au fost negative, astfel că de vineri s-a început pregătirea.

“Ne-am conformat regulilor şi legilor, iar prima dată s-a făcut testul COVID – 19. Totul la fost în regulă şi de vineri am început antrenamentele. Ne antrenăm doar afară, iar în sală încă nu am intrat. Nu pot să tot stau şi să le împart pe jucătoare în  grupuri pentru a respect acele măsuri care se impun în spaţii închise”, a spus Gheorghe Tadici.

Până sâmbătă se vor pregăti handbalistele de la HC Zalău, după care vor primi din nou o mică vacanţă, de 10 zile, urmând ca din a doua săptămână a lunii iulie să revină din nou la treabă, când vor începe ciclul de pregătire pentru startul sezonului următor.

Din finalul lunii iulie, HC Zalău urmează să participe la mai multe turnee de pregătire, fiind invitată şi la o competiţie amicală organizată de campioana SCM Rm. Vâlcea.

Primul meci oficial va fi abia pe 27 august, când HC Zalău va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, în prima etapă din campionat.

“Jucătoarele au răspuns bine şi ceea ce este îmbucurător că au venit în parametri normali de greutate. Vreo 3 – 4 jucătoar au în plus 1 kg, maxim 1,5 kg, dar nu este semnificativ, fiindcă în această perioadă le vor da jos. Nu era normal dacă era cu 4 – 5 kg în plus.Le-am adus la această pregătire de 7 zile pentru a le ridica tonusul şi să le ducem spre 40-50% din nivelul de pregătire. Au mai făcut ele antrenamente în perioada în care a fost această pauză, dar este cu totul altceva – Gheorghe Tadici

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in HANDBAL