Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Povestea tinerilor care au deschis unul dintre cele mai moderne restaurante din judeţul Sălaj


Dimeny Levente Istvan a fost un bucătar apreciat în Londra, însă a decis să vină acasă, la Crasna, unde a investit banii câştigaţi în Occident. Iniţial au vrut să deschidă restaurantul la Cluj, dar şi-au dat seama că ideile lor pot fi apreciate şi în Sălaj


Unul dintre cele mai moderne restaurante din judeţul Sălaj – EL&BE din Crasna şi-a deschis din nou porţile pentru clienţi, după ce, pe perioada stării de urgenţă a fost închis complet.

Din cauza noilor măsuri impuse de autorităţi, restaurantul are mai puţine locuri de servire, iar doritorii care vor să ia masa aici sunt invitaţi să îşi rezerve masă la numărul de telefon 0771320462. Cu toate că numărul locurilor este limitat, cei de la EL&BE le oferă clienţilor noi surprize. Lista de meniu este variată, dar proprietarii susţin că în această vară vor face din nou un refresh meniului.

Printre cele mai îndrăgite specialităţi se află burgerii, în special cei din piept de vită şi ceapă caramelizată. Printre alte specialităţi se mai află şi raţa simplă cu varză şi sos de afine.  Preţurile sunt accesibile fiecărui buzunar.

Povestea restaurantului este însă una impresionantă. Patronii, Dimeny Levente Istvan (34 ani) şi Dimeny Barbara Klara (26 ani) au vrut să investească acasă banii câştigaţi în Occident.

Cei doi au lăsat traiul bun din Londra pentru a investi în judeţul Sălaj. Le-a ieşit, asta deoarece EL&BE este unul dintre cele mai apreciate localuri din judeţul Sălaj, clienţii parcurgând zeci de kilometri pentru a ajunge aici chiar şi din Jibou, Zalău, Şimleu Silvaniei sau localităţi din judeţele vecine.

Toate preparatele din acest restaurant sunt gândite de Istvan, care este un bucătar cu mare experienţă. Acesta a absolvit în 2008 un curs de bucătar în Budapesta. A muncit apoi la un restaurant modern din Zalău, iar apoi a luat drumul Angliei unde a muncit la un restaurant din Londra. S-a întors în Zalău, apoi a plecat alături de iubita lui tot în Londra.

Iniţial au vrut să deschidă restaurantul în Cluj-Napoca, dar gândindu-se mai bine şi-au dat seama că şi în satul copilăriei, Crasna, ar merge o astfel de idee.

În timp s-a demonstrat că servirea, ospitalitatea, decorul de vis şi gustul mâncării fac diferenţa şi sunt foarte îndrăgite.

Trebuie remarcat că cei doi administratori sprijină comunitatea locală, multe dintre produsele din restaurant fiind achiziţionate de la producători locali.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj