Connect with us

HANDBAL

HC Zalău mai vrea să facă un transfer

După ce le-a adus la echipă pe Paula Teodorescu, Alexandra Dindiligan şi Mouna Jlezi, gruparea zălăuană intenţionează să mai transfere o jucătoare pe postul de extremă dreapta


Vară “fierbinte” pentru echipele din Liga Naţională.

Care mai de care a apelat la transferuri sonore, astfel că sezonul 2020 – 2021 se anunţă unul spectaculos, cu trei echipe care se luptă pentru titlul de campioană, SCM Rm. Vâlcea, CSM Bucureşti şi Minaur Baia Mare, dar alte patru-cinci echipe vor lupta pentru locurile de cupă europeană.

“Sunt până acum 33 de transferuri de jucătoare străine, de parcă în România nu a fost nici pandemie şi nicio criză. S-au transferat mai multe decât anul trecut în vară, cu contracte mari, la Baia Mare, Buzău, Vâlcea, Brăila, Bistriţa, chiar şi Rapid. Probabil lupta este de a se rezolva nişte echipe naţionale. La ce nebunie de transferări s-a făcut şi se fac într-o veselie, parcă nu a fost această pandemie. Acum sunt cele mai mari bugete”, este de părere Gheorghe Tadici.

După posibilităţile pe care le are, şi HC Zalău a făcut transferuri în această vară şi au fost aduse trei jucătoare, Paula Teodorescu, Alexandra Dindiligan şi Mouna Jlezi, dar au plecat alte trei, Sara-Abed Kader, Dana Abed-Kader şi Cristiana Nica.

Lotul pentru sezonul următor numără în momentul de faţă 17 jucătoare, dar HC Zalău intenţionează să mai aducă o handbalistă, pe postul de extremă.

“Vom vedea dacă vom mai face un transfer şi încerc să acopăr plecarea lui Nica. Vrabie este foarte bună acolo, dar nu poate dintr-o dată să ducă un campionat de una singură pe acel post. Doamne fereşte să apară o accidentare sau o ieşire din formă.Vreau să avem pe acest post două jucătoare de meserie. Dacă vom aduce o jucătoare stângace va fi foarte bine”, a spus antrenorul Zalăului.

Gheorghe Tadici caută în această perioadă variante, dar formaţia zălăuană nu se poate întinde prea mult în ce priveşte partea financiară.

“Nu prea sunt jucătoare stângace care să fie la nivel de Liga Naţională, pentru echipe de la locul 10 în jos, iar a doua problemă este preţul contractelor. La noi vorbim de sume începând cu 3.000-4.000  de lei, dar sunt vreo 7 – 8 echipe care le oferă jucătoarelor contracte de la 3.000 – 4.000 de euro în sus.  Sunt şi contracte de 6.000 – 7.000, 10.000 de euro, chiar şi 14.000. Aceste chestiuni nu sunt normale, dar deocamdată se produc. Eu sper să nu se producă prea mult, iar eu mă repet, un contract pe maxim 2.500 de euro din bani publici ar fi suficient”.

Gheorghe Tadici 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL