Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un tânăr din Sălaj ajută copiii din Africa afectaţi de războaie


Alin Pop, un tânăr care a copilărit în satul Jac, este liderul unei mişcări umanitare ce sprijină copiii afectaţi de război din statul african – Uganda


Acum are 35 de ani, însă îşi aminteşte cu drag de perioada copilăriei pe care a petrecut-o în satul Jac (comuna Creaca).

Alin Pop s-a stabilit în Cluj-Napoca, însă de câteva ori pe an merge în Uganda, ţara africană unde a reuşit să ajute mai mulţi copii afectaţi de războaie.

Alături de alţi voluntari, Alin construieşte treptat şcoli, spitale şi o biserică pentru copiii care se trezesc la fel de flămânzi precum s-au culcat.

Mărturiseşte de câte ori are ocazia că africanii rămân surprinşi când văd un alb care munceşte pentru ei sau îi ajută.

Românii au reuşit însă să se adapteze la stilul de viaţă al celor din estul Ugandei, zona cea mai civilizată a acestui stat.

Alin a avut numeroase proiecte pentru copiii din Uganda, unul fiind în valoare de 100.000 de euro, care curpinde construirea unei şcoli, a unei clinici, a unei biserici şi mai multe locuinţe pentru misonarii români.

Acesta este sprijinit în special de cei din Statele Unite ale Americii şi de Tim Marian – un tânăr, tot din satul Jac, care a ajuns un investitor de succes.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj