Connect with us

TENIS

Aşa DA!  Tenismena Ioana Lung, şef de promoţie la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău

Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a încheiat clasa a VIII-a cu media 10, fiind şef de promoţie. Elevă de nota 10 şi sportivă cu un potenţial uriaş, Ioana este mândră de reuşitele ei şi îşi doreşte să-şi continue studiile la Colegiul Naţional Silvania


La începutul acestui an am avut plăcerea să vă prezentăm povestea Ioanei Lung, o tânără tenismenă care până la vârsta de 14 ani a strâns peste 80 de trofee şi a câştigat peste 30 de turnee, dintre care unul chiar la senioare.

Cu toate că se remarcă în “sportul alb”, pentru Ioana Lung şcoala a reprezentat în continuare o prioritate şi nici măcar pentru o clipă nu a neglijat acest aspect şi a demonstrat că este capabilă să se descurce cu brio în ambele domenii.

Ioana a fost un elev model la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău şi s-a implicat activ atât la ore, cât şi la activităţile extraşcolare, reuşind de fiecare dată să încheie anul şcolar cu media 10.

“Nu a neglijat nicio secundă menirea ei în şcoală. S-a menţinut şi aici în frunte şi nu a coborât ştacheta. Din clasa întâi şi până în prezent a reuşit să finalizeze fiecare an şcolar cu media 10!”, ne spunea mama Ioanei, la începutul acestui an.

Anul acesta a fost unul foarte aglomerat pentru sportivă, având în vedere că tocmai ce a absolvit clasa a VIII-a. A făcut-o cu brio, reuşind să încheie ciclul gimnazial având media 10, fiind astfel un model demn de urmat care nu doar că se remarcă într-un sport solicitant, dar care este în faţă şi la învăţătură.

Eforturile sale de-a lungul timpului au fost răsplătite în acest final de an, fiind singurul şef de promoţie la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”. A reuşit asta în condiţiile în care s-a aflat într-o clasa cu alţi 29 de elevi şi 70 de elevi la generaţia ei.

Vrea la CNS Zalău

După Evaluarea Naţională, pentru Ioana Lung urmează o nouă etapă din viaţa ei, cea a studiilor liceale, o perioadă dificilă, dar importantă în care fiecare dintre noi ne-am dezvoltat şi ne-am maturizat.

Tânăra tenismenă este hotărâtă în privinţa liceului unde îşi doreşte să-şi continue studiile, astfel că intenţionează să meargă la profilul Ştiinţele Naturii de la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău.

Până atunci mai este un hop, însă faptul că a reuşit să încheie opt clase cu media 10 reprezintă o satisfacţie enormă pentru Ioana Lung care se simte astfel împlinită de munca depusă în toţi aceşti ani şi aşteaptă cu nerăbdare să înceapă un nou capitol din viaţa sa.

A început Evaluarea Naţională

După ce a trecut cu brio peste ciclul gimnazial, pentru Ioana Lung a început luni un alt capitol, cel al evaluării celor patru ani de gimnaziu.

Astfel, luni, 15 iunie a avut loc examenul la Limba şi Literatura Română, în timp ce miercuri a urmat şi proba la matematică.

“A fost multă muncă şi sacrificiu în spatele acetui rezultat de care sunt foarte mândră, atât eu, cât şi familia şi cadrele didactice care au contribuit la pregătirea mea. Mă simt împlinită. Mi-am dorit cu adevărat şi mi-am demonstrat că prin perseverenţă, seriozitate şi multă conştiinciozitate poţi să îţi împlineşti un vis atât de măreţ”.

Ioana Lung

Joi, 18 iunie, va avea loc şi proba la limba şi literatura maternă, după caz. La cum ne-a obişnuit Ioana, suntem siguri că va trece cu brio şi peste Evaluarea Naţională.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS