Connect with us

LIGA a II-a

Ligile de minifotbal organizate de ACS Onix se vor finaliza într-un format restrâns

În cadrul şedinţei cu delegaţii echipelor s-a decis ca acest sezon să se încheie pe teren, însă programul stabilit la început de campionat nu se mai poate respecta, astfel că în fiecare ligă se vor mai juca doar câte şapte runde


De trei luni, minifotbalul a intrat într-o pauză forţată din cauza pandemiei de coronavirus. Fiind un sport destinat amatorilor, acesta nu s-a putut relua precum fotbalul, dar au fost premize că şi întrecerile de la minifotbal vor reveni la viaţă chiar din 15 iunie, cu respectarea unor măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu acest  virus.

Tocmai de aceea, săptămâna trecută, organizatorii campionatelor de minifotbal de la bazele sportive Onix au organizat o şedinţă cu delegaţii echipelor, pentru a pune la punct mai mult detalii în ce priveşte reluarea activităţii.

Pe lângă măsurile de siguranţă şi regulile ce vor trebui respectate s-a discutat şi despre modalitatea de finalizare a acestui sezon. S-a ajuns la o conluzie clară, că acest sezon se va termina pe teren, însă sub o formă simplificată în fiecare ligă.

Practic, se vor mai juca doar câte şapte runde din fiecare ligă, ultimele din sezonul regulat, urmând să se renunţe la play-off-ul şi play-out-ul care urma să se joace în fiecare eşalon.

Datele de reluare a acestor ligi au fost date peste cap, în condiţiile în care competiţiile pentru amatori nu au fost deschise începând cu data de 15 iunie.

Se pot însă organiza antrenamente în grupuri de câte şase jucători, dar pentru reluarea propriu-zisă a competiţiilor se aşteaptă noi măsuri de relaxare din partea autorităţilor, care vor fi valabile începând cu data de 29 iunie.

Astfel, abia peste două săptămâni s-ar putea relua ligile de minifotbal, termenul de finalizare a competiţiilor ce au continuitate la nivel naţional fiind tot 9 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA a II-a