Connect with us

DIVIZIA A1

Gheorghe Vişan: “Probabil că Divizia A1 va rămâne tot cu 10 echipe”


Președintele Federaței Române de Volei crede că ediția 2020 – 2021 a campionatului va avea la start 10 formații, deși în ultima perioadă au dispărut din peisaj mai multe echipe. Cel mai probabil, la start vom regăsi și noua echipă de volei a Zalăului!


Ani la rând, Divizia A1 a avut la start 12 echipe. Însă, în stagiunea 2019 – 2020, pe prima scenă a voleiului românesc au rămas cu 10 grupări. Aceasta, după ce Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au retras înainte de începerea campionatului.

Din păcate, tot din prima ligă vor dispărea echipe şi în această vară. Astfel, Gloria Buzău s-a desfiinţat deja, iar Volei Municipal Zalău nu va mai beneficia de sprijinul Primăriei și va dispărea. Aceasta, cu atât mai mult cu când soții Vasile și Dana Coța, cei care au condus clubul în ultimii patru ani, au ajuns în arest, având probleme penale grave.

În aceste condiții, noua echipă de volei a Zalăului formată în cadrul clubului SCM va avea ocazia să intre direct în prima ligă. Din liga secundă îşi mai doreşte să promoveze Steaua Bucureşti, ba chiar și Aradul, astfel că Divizia A1 ar putea lua startul în toamnă tot cu 10 echipe.

”Probabil vor fi tot 10 echipe în prima ligă. Eu mi-aş dori să jucăm în 12, dar rămâne de văzut câte vor veni din Divizia A2. Din ce ştiu Steaua îşi doreşte, deci mai puţin de 10 nu cred că vor fi. Rămâne să vedem dacă vom putea organiza turneul de baraj, iar dacă nu va fi posibil, atunci le vom întreba pe toate echipele care vor să participle şi vom găsi o variantă. Data când va începe campionatul se va stabili după videoconferinţa cu cei de la CEV. Mai întâi trebuie să vedem când se vor organiza meciurile din preliminariile Campionatului European”, a declarat Gheorghe Vişan – Federaței Române de Volei, președintele pentru Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1