Connect with us

Ştiri din Sălaj

Imagini RARE, de COLECŢIE, cu Zalăul între anii 1900 – 1989


Pe grupul de facebook Amintiri despre Zalău, pasionaţii de istorie a oraşului postează diferite fotografii spectaculoase, rare, care arată modul în care s-a dezolvtat oraşul în anii ce au trecut. Majoritatea fotografiilor istorice sunt din perioada 1900 – 1989


Zălăuanii care iubesc istoria oraşului au făcut front comun şi îşi împart pe un grup de facebook – Amintiri despre Zalău – cele mai spectaculoase şi rare imagini cu oraşul.

Imaginile arată atât modul în care s-a dezvoltat oraşul în anii ce au trecut, cât şi viaţa cotidiană. Există inclusiv imagini care arată cum s-a ridicat blocul Perla (vezi poza de mai sus) sau imagini panoramice cu oraşul în plină dezvoltare a blocurilor (poza de mai jos).

O fotografie de colecţie arată cum era aşteptat Nicolae Ceauşescu în oraş. Pe un banner imens era trecut mesajul mulţimii din oraş pentru tovarăş – “V-am aşteptat cu dragoste, cu dor, iubite şi înţelept conducător!”

O altă fotografie datează din 1972 şi arată cum se muncea la ridicarea cartierului Simion Bărnuţiu.

O altă fotografie arată militari pe străzile oraşului în anul 1937, iar o alta înfăţişează un ceremonial militar în Parcul Central.

O fotografie veche, ce datează de la începutul perioadei de dezvoltare a oraşului, prezintă în toată splendoarea sa clădirea Coelgiului Naţional Silvania.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj