Connect with us

FOTBAL

AJF Sălaj nu se hazardează să decidă modalitatea de desemnare a campioanei!


Forul condus de Daniel Sabou va convoca biroul executiv pentru a decide soarta competiţiilor doar în momentul în care se va cunoaşte data exactă când fotbalul pentru amatori se va putea relua


România încă se mai află în starea de alertă, iar sportul are în continuare de suferit. Echipele profesioniste şi-au reluat însă treaba din 15 mai, dar în condiţiile impuse de protocolul dat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Sănătăţii. Astfel, echipele au efectuat cantonamente de 14 zile în regim închis, s-au efectuat câte trei testări de coronavirus, iar în cele două săptămâni antrenamentele s-au desfăşurat doar în grupuri de maxim patru sportivi.

Aceste cerinţe nu aveau cum să poată fi respectate şi de echipele de amatori, mai ales de cele care activează în ligile judeţene. Tocmai de aceea, sportul de la acest nivel a rămas blocat chiar şi după data de 1 iunie, când autorităţile au anunţat că se pot relua competiţiile în aer liber.

La nivelul fotbalului mic din Sălaj, aşteptările sunt mari, mai ales în rândul fruntaşelor din Liga a IV-a, care şi-ar mai dori să joace, în special Sportul Şimleu şi Rapid Jibou care se luptă pentru titlul de campioană.

Cum FRF a lăsat mână liberă AJF-urilor pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la barajul de promovare în Liga a III-a, AJF Sălaj încearcă să găsească cele mai bune soluţii.

În timp ce alte AJF-uri au şi îngheţat campionatele şi au desemnat echipa ce va merge la baraj, iar în alte locuri s-a decis formatul în care se va relua campionatul, deocamdată în Sălaj nu s-a decis nimic.

AJF Sălaj nu se hazardează să decidă modalitatea de reluare a campionatului şi de desemnare a campioanei, astfel că forul condus de Daniel Sabou va convoca biroul executiv doar în momentul în care se va cunoaşte data exactă la care fotbalul pentru amatori se va putea relua.

Un play-off între primele patru clasate sau o finală în ”dublă” manşă între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt cele două scenarii care mai sunt valabile pentru reluarea Ligii a IV-a. AJF Sălaj va apela la scenariul care se va putea pune în aplicare în momentul în care fotbalul pentru amatori va fi permis şi în funcţie de timpul rămas la dispoziţie până când va trebui comunicată campioana la FRF. Î

n ce priveşte Liga a V-a acest eşalon are şanse mari să fie îngheţat în totalitate, iar echipele care îndeplinesc condiţii şi îşi doresc în Liga a IV-a să fie acceptate, mai ales că AJF îşi doreşte ca acest eşalon să revină la formatul cu 14 echipe.

”Încă nu am decis nimic dacă noi nu ştim când putem începe fotbalul pentru amatori.Autorităţile au transmis că pot începe competiţiile în aer liber dar cu rigorile care se cer la echipele din Liga 1, care au efectuat acele cantonamente şi testări. La nivel de amatori nu se poate începe nicio competiţie. Sigur, unele AJF-uri au decis modalitatea de reluare a competiţiilor dar trebuie văzut când se vor putea juca meciurile. Când va fi dat drumul la fotbalul amator, atunci vom şti şi noi ce avem de făcut”, a spus Daniel Sabou – preşedinte AJF Sălaj

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL