Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV/Cei mai mari spărgători de apartamente din Transilvania, prinși în Zalău

Cei mai temuți spărgători de locuințe din regiunea Transilvaniei au fost prinși de procurorii zălăuani și arestați preventiv. La o săptămână, Tribunalul Sălaj i-a pus în libertate și i-a plasat sub control judiciar


Vă aduceți aminte că în primăvara anului 2019, în Municipiul Zalău au avut loc mai multe spargeri de apartamente din care s-au furat sume importante de bani. Persoanele păgubite se pot bucura, pentru că procurorii și polițiștii din Sălaj au prins hoții, chiar dacă a trecut un an de la comiterea faptelor. Este un dosar cu greutate pentru Parchetul de pe lângă Judecătoriei Zalău, dat fiind prejudiciul mare creeat de cei doi inculpați – peste 40.000 de euro.

Este vorba de Ciasar Vasile Ștefan, unul dintre cei mai titrați hoți din Transilvania, care este acuzat de anchetatori pentru trei spargeri de locuințe din Zalău. Ciasar Vasile a fost ajutat de Șerban Răzvan Dan care urmărea victimele și stătea la pândă.

Pe rolul instaței Judecătoriei Zalău a fost înregistrat dosarul penal nr. 1714/337/2020, dosar în care procurorii au cerut aresarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi bărbați.

La data de 29 mai, magistrații au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea lui Ciasar Vasile pentru comiterea infracțiunii de  furt calificat în formă continuă (3 acte materiale) – recidivă postexecutorie și a lui Șerban Răzvan pentru comiterea infracțiunii de complicitate la furt calificat în formă continuă (3 acte materiale).

Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, la solicitarea reporterilor Știrile din Sălaj:

“În perioada 18 martie 2019 – 7 aprilie 2019, cei doi inculpați CIASAR VASILE ŞTEFAN și Șerban Răzvan Dan, au sustras sume de bani prin efracție din trei locuințe din Zalău. De la prima victimă a fost sustrasă suma de 25.000 euro și 70.000 lei. Din locuința celei de a doua victimă au sustras suma de 2.100 euro, iar din a treia locuință au sustrat 1.600 euro și 6.000 lei”.

Tribunalul Sălaj a pus hoții în libertate

La o săptămână de la arestarea preventivă dispusă de Judecătoria Zalău, magistrații Tribunalului Sălaj au admis contestațiile inculpaților pe care i-a pus în libertate, fiind palsați sub măsura controlului judiciar.

Contestația a fost judecată de Tribunalul Sălaj la data de 3 iunie, când magistrații au desfiinţat hotărârea Judecătoriei Zalău. Cei doi inculpați au fost puși în libertate, fiind cercetați în continuare sub control judiciar.

Soluția pe scurt a Tribunalului Sălaj: “Admis contestațiile inculpaților. Rejudecând, respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă luată față de inculpați. Dispune luarea față de inculpați a măsurii controlului judiciar”.


Punerea în mișcare a acțiunii penale și chiar formularea propunerii de arestare preventivă nu frânge prezumția de nevinovație de care se bucură inculpații

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj