Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Sălăjenii pot bea bere fabricată la Zalău. S-a deschis prima fabrică din oraş


Un austriac a pus bazele primei fabrici de bere cu ingrediente sută la sută naturale din municipiu. Zălăuanii sunt aşteptaţi să deguste sortimente de bere cu denumiri istorice precum Aurul Romanilor, Şapte Regi sau Porolissum


De câteva zile, fabrica de bere Tom Beer şi-a deschis porţile pentru toţi iubitorii acestei băuturi din Zalău.

Berea produsă la poalele Meseșului se vinde deocamdată exclusiv în municipiu, în restaurantul din incincta fabricii, dar și la câteva magazine.

Investitorul este un austriac stabilit de mai mulţi ani în România, unde acesta a mai avut și alte afaceri.

Iubitorii de bere sunt aşteptaţi cu un meniu sofisticat, în care piesa de rezistenţă este băutura care are ca ingredient principal hameiul.

Mai mult, cei care trec pragul acestui restaurant pot servi exclusiv bere produsă la Zalău din ingrediente sută la sută naturale – apă, malţ, hamei şi drojdie.

Pentru toate cele patru tipuri de beri – Helles, Pale Ale, Wiener lager şi Weizen – există o reţetă sofisticată, iar în spatele lor stă o poveste spusă din generaţie în generaţie. În meniul Tom Beer există şi vin… singurul lor sortiment de vin fiind “VIN să beau o bere”. 🙂

Terasa fabricii de bere, situată în Dumbrava Nord, în apropiere de Benzinăria MOLL (Bd. Mihai Viteazul nr. 91/B), este una specifică iubitorilor acestei băuturi, cu diferite mesaje despre această băutură, dar şi cu un scurt istoric al berii şi cu multe curiozităţi.

În curând, acolo se va deschide şi un restaurant cochet, din care clienţii vor putea vedea exact cum se fabrică berea de Zalău.

Meniul fabricii conţine patru sortimente de bere – Aurul Romanilor (Helles), Nincasa (Pale Ale), Sapte Regi (Wiener Lager) şi Porolissum (Weizen).

Despre berea Porolissum se spune că este o băutură germană din grâu, care nu conţine drojdie sau hamei şi este un produs clasic Bavarian.

Berea Şapte Regi este o băutură care a dispărut din Europa. Doar în America de Sud se mai prepară această băutură şi, mai nou, la Zalău!

Nincasa este o bere cu un puternic gust fructat specific berilor din Australia, hameiul folosit pentru această băutură fiind adus exclusiv de pe îndepărtatul continent.

Aurul Romanilor este o bere standard care se bea cel mai des în lume.

Berea de Zalău se deosebeşte de alte beri deoarece se acordă o atenţie deosebită perioadelor lungi de maturare şi drojdiei din care este realizată.

Preţurile la fabrica din Zalău sunt accesibile tuturor, iar în meniu se mai găsesc şi câteva tipuri de mâncare care merg bine cu o bere rece la halbă – mici sau chipsuri de casă.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj