Connect with us

FOTBAL

Violenţele au revenit pe terenurile de fotbal din Sălaj

“Centralul” derby-ului zonal dintre Recolta Agrij şi Cetatea Buciumi a fost lovit, fiind nevoit să arate patru eliminări şi să termine partida încă din minutul 70!

După un start de sezon monstrous, cu bătăi în fiecare etapă, să părea că apele s-au mai liniştit în fotbalul mic din Sălaj, deşi deciziile Comisei de Disciplină de la AJF Sălaj sunt ca… apa sfinţită. Din păcate, violenţele au revenit chiar de săptămâna trecută, când un jucător de la Someşul Gâlgău a lovit şi un adversar, dar şi pe arbitrul întâlnirii de la Gâlgău pe Someş. 

Duminică, în Seria Est din Liga a V-a Sălaj, la Agrij s-au duelat vecinele Recolta din localitate şi Cetatea Buciumi –  o echipă ce joacă meciurile pe teren propriu, tocmai la Agrij. Este de înţeles rivalitatea dintre cele două grupări, cu atât mai mult cu cât Cetatea s-a înfiinţat doar în această vară, dar s-a şi impus în zonă. Ce nu este de înţeles sunt nervii unor jucători şi spectatori, care refulează pe terenurile de fotbal.

În faţa unui public numeros, meciul a început bine, dar spiritele s-au încins spre finalul primei reprize, când o banală decizie a arbitrului Ioan Păuşan din Crişeni a fost reproşată de gazde. “Centralul” a ţinut să aplice litera regulamentului cu… virgulă şi punct, la o fază la care un jucător de la Agrij a aruncare greşit un aut, iar Păuşan a dat repunere pentru Buciumi. Un  jucător de la Recolta l-a înjurat pe “central”, iar acesta a arătat automat cartonaşul roşu. Nervos de eliminarea colegului, un alt jucător de la Recolta l-a înjurat şi l-a îmbrâncit pe arbitru. Regulamentar, arbitrul Păuşan i-a arătat “roşu” şi acestuia, dar a venit şi al treilea – Ionuţ Hari, care l-a lovit cu piciorul pe arbitru, fiind trimis la vestiare şi acesta!

Din minutul 42, Recolta a evoluat fără trei jucători până în minutul 70, când Ioan Păuşan a dat un fault în atac şi a arătat cartonaş galben pentru jucător de la Cetatea, la o fază la care cei de la Agrij ar fi dorit ca culoarea cartonaşului să fie altul, mai roşu. A fost picătura care a umplut paharul, deoarece un jucător de la Recolta l-a lovit cu mingea pe arbitru, eliminându-l. Atunci, jucătorii gazdelor (atâţi câţi rămăseseră în teren!?) au plecat spre arbitru, iar portarul l-a bruscat pe tânărul şi neexperimentatul Păuşan, în timp ce unii dintre spectatori au intrat în teren. “Centralul” a fluierat finalul, iar la Agrij era iadul pe pământ… Oricum, vom reveni cu amănunte în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri.

 

loading...
Loading...
73 Comments

73 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL