Connect with us

TENIS

Cezara But, un nume pentru viitor

În vârstă de 14 ani, tânăra este legitimată la ACS Sergiu Carp Tennis Club şi îşi propune să ajungă în circuitul WTA. Chiar dacă are un ţel măreţ, Cezara nu ignoră şcoală, acolo unde are un an dificil având în vedere că are de susţinut şi examenul de capacitate


După cum spuneam şi în alte articole, tenisul de câmp este un sport foarte iubit în judeţul Sălaj, iar copiii sălăjenilor se îndreaptă către „sportul alb”.

Reporterii Sportul Sălăjean au prezentat sportivii care s-au remarcat în competiţii naţionale şi chiar internaţionale şi care au potenţial să ajungă până în circuitele ATP sau WTA. Andrei Brisc, Eric Verdeş, Ioana Lung sau Oana Flonta sunt câteva exemple.

De această dată vă propunem un alt nume interesant şi cu mult potenţial, Cezara Georgiana But. Născută la data de 7 decembrie 2005, Cezara s-a făcut remarcată în competiţiile organizate de Federaţia Română de Tenis şi visează frumos la ziua în care va putea să participe la turneele din circuitul WTA.

Povestea ei în „sportul alb” a început în 2010, pe când avea 5 anişori. Era în grupa pregătitoare de la Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău, acolo unde a fost descoperită de Constantin Carp, antrenorul de la CSM Zalău.

Şase ani mai târziu, în anul 2016 a venit şi prima legitimare pentru Cezara But care a început să participe la turneele FRT, reprezentând Clubul Sportiv Municipal Zalău. Timp de doi ani, tânăra tenismenă s-a pregătit sub comanda lui Constantin Carp, după care, din anul 2018 a început o colaborare cu Sergiu Carp, fiind transferată la ACS Sergiu Carp Tennis Club, club la care se află şi în prezent.

A strâns zeci de cupe şi medalii

Cezara But a arătat potenţial încă de la început şi uşor – uşor, dând dovadă de perseverenţă, au început să apară şi rezultatele. Astfel, în cei patru ani de când participă la turneele Federaţiei Române de Tenis a câştigat nu mai puţin de 40 de cupe şi medalii la diverse turnee organizate în ţara noastră.

În viitor, tânăra îşi doreşte să facă performanţă şi să ajungă în top şi pentru asta, se bucură şi de susţinerea necondiţionată a părinţilor.

„Pe viitor, Cezara îşi doreşte să fie sănătoasă, să poată face performanţă şi să ajungă să joace
în turneele WTA. Bineînţeles, şi noi ca părinţi ne dorim să fie sănătoasă, să îşi poată realiza obiectivele
şi să o putem susţine cât de mult”.

Daniela But – mama Cezarei

Face pregătire fizică cu Lucian Niculescu – fostul preparator fizic al lui Marius Copil

Cezara But este o muncitoare şi ne spune asta chiar antrenorul ei. Conform celor spuse de Sergiu Carp, tânăra se antrenează peste 20 de ore pe săptămână dintre care 6 – 7 ore face pregătire fizică cu fostul preparator fizic al lui Marius Copil şi Ana Bogdan.

Este vorba despre Lucian Niculescu. Totuşi, acest an este ceva mai dificil pentru Cezara pentru că pe lângă antrenamentele de tenis trebuie să se pregătească şi pentru susţinerea examenului de capacitate. Dar, suntem siguri că va trece cu bine şi peste acest hop şi sperăm să reuşească să-şi atingă obiectivele şi în tenis.

„Cezara mai are nevoie de maturitate şi să acumuleze mai multă experienţă. Ea a sărit peste categoria de 10 ani şi a început abia de la 11 ani să participe la turnee şi poate de aceea rezultatele foarte bune nu apar încă. Însă, progresează şi mi-aş dori ca într-un an şi jumătate să ajungă să participe în turnee internaţionale Tennis Europe sau ITF. Pregătirea fizică este asigurată de Lucian Niculescu şi o dată pe lună mergem la Alba Iulia pentru testări şi schimbarea programului de pregătire”, spune Sergiu Carp despre eleva sa.

Şi Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep şi al lui Victor Hănescu are o părere bună despre Cezara But şi a avut şi un sfat pentru antrenorul Sergiu Carp.

„A văzut-o şi Firicel şi sfatul lui a fost să mă folosesc de viteza şi forţa ei să joace rapid şi să-şi sufoce adversarul. Însă, pe stilul acesta de joc apar şi greşeli, dar o vom scoate la capăt. Firicel a avut o impresie bună despre ea şi mă sfătuiesc cu el pentru că îmi place să primesc sfaturi pentru că tot timpul ai câte ceva de învăţat”, ne-a spus Sergiu Carp.

Cezara But are potenţial şi ţelul antrenorului este ca într-un an jumate să facă pasul spre Tennis Europe şi turnee ITF şi de ce nu, în patru – cinci ani să ajungă să facă puncte WTA. Pe această cale, îi urăm şi noi succes în carieră Cezarei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS