Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a transferat o fostă internaţională de tineret


Gruparea zălăuană a ajuns la o înţelegere cu handbalista Alexandra Dindiligan, o fostă internaţională de tineret şi campioană mondială cu naţionala de junioare, care în ultimii ani a jucat pentru Universitatea Cluj


Abia ce s-a decis îngheţarea campionatului din Liga Florilor din cauza pandemiei de coronavirus că deja echipele se pregătesc care mai de care pentru stagiunea următoarea şi apelează la transferuri din țară sau din străinătate.

Şi HC Zalău îşi conturează lotul pentru sezonul următor. Însă, faţă de alte echipe de pe prima scenă a handbalului românesc, gruparea de sub Meseş nu va face o campanie de achiziţii prea puternică. Managerul clubului a precizat că la Zalău vor veni în această vară doar două-trei handbaliste.

De fapt, primul transfer a fost anunţat încă din luna martie.

Zilele trecute, HC Zalău a reuşit să bifeze şi al doilea transfer pentru sezonul următor. Astfel, formaţia sălăjeană a ajuns la o înţelegere cu o handbalistă de 23 de ani, care evoluează pe postul de extremă stânga.

Este vorba de Alexandra Dindiligan, cea care din anul 2015 joacă în Liga Naţională la formația Universitatea Cluj.

Jucătoarea a început handbalul în oraşul natal – Galaţi. Mai apoi, ea şi-a continuat junioratul la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea.

Handbalista a fost convocată în perioada 2012 – 2014 la lotul naţional de junioare, cu care a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial din 2014.

Mai apoi, în perioada 2014 – 2016, jucătoarea originară din Galați a fost internaţională de tineret.

Cu lotul naţional de tineret al României, Alexandra Dindiligan a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016.

Vă reamintim faptul că prima achiziție a clubului de la poalele Meseșului pentru noul sezon este portarul Paula Teodorescu. Este vorba despre o revenire, având în vedere faptul că experimentata portăriță a mai îmbrăcat tricoul formației sălăjene, înainte ca ea să devină mama.

Mai multe amănunte pe acest subiect, în ediţia tipărită a ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 IUNIE.

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL