Connect with us

HANDBAL

HC Zalău începe pregătirile pentru sezonul următor

Gruparea condusă de Gheorghe Tadici se reuneşte azi


Federaţia Română de Handbal a decis îngheţarea campionatului şi păstrarea clasamentului actual, unul care arată că HC Zalău a încheiat sezonul pe locul 8.

În şedinţa Consiliului de Administraţie ce a avut loc recent s-a discutat şi aspecte importante în ce priveşte campionatul următor, care va începe în jurul datei de 20 august.

Va fi un campionat cu 16 echipe, având în vedere că din Liga Naţională nu a mai retrogradat nicio echipă, urmând să promoveze trei formaţii din Divizia A, în urma unui turneu de baraj.

Chiar dacă sezonul viitor va începe peste două luni şi jumătate, echipele  îşi fac planuri pentru stagiunea următoare. Şi HC Zalău începe să pregătească sezonul următor. În acest sens, la Zalău vor veni toate jucătoarele pentru o întâlnire cu toată echipa.

Vor fi prezente atât Dana Abed-Kader, cât şi Cristiana Nica care îşi încheie conractele cu formaţia zălăuană şi deja au semnat cu alte echipe. Dacă Dana Abed-Kader a ajuns la Măgura Cisnădie, extrema Cristiana Nica a semnat cu SCM Craiova.

”Pe 2 iunie le-am chemat pe jucătoare la Zalău. Vom sta de vorba, să facem un program de pregătire pentru această vară şi să le mulţumim la cele care au fost cu noi, Cristiana Nica şi Dana Abed-Kader. Trebuie să plece pe uşa din faţă, fiindcă asta este normalitatea”, a spus Gheorghe Tadici.

Rămâne însă de văzut dacă HC Zalău va putea face pregătire începând cu luna iunie, urmând să aştepte măsurile luate de autorităţi, deoarece în momentul de faţă pregătirea în spaţii închise – cum ar fi sala de sport – este interzisă.

Oricum, timpul de pregătire pentru sezonul următor va fi suficient, deoarece primele meciuri oficiale vor avea loc abia în a doua parte a lunii august.

Cât despre calendarul competiţional pentru stagiunea 2020 – 2021, acesta urmează să fie stabilit în următoarea săptămână de către membrii Comisiei Tehnice al FRH. În ce priveşte programul, acesta va fi stabilit după disputarea barajului de promovare, la finalul căruia se vor afla cele trei echipe care vor face pasul în Liga Naţională.

CSM Galaţi, HCF Piatra Neamţ, Neptun Constanţa, Ştiinţa Bucureşti, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploieşti, Crişul Chişineu-Criş şi CSM Tg. Mureş sunt cele opt echipe care se vor lupta pentru accederea în prima ligă. Barajul se va juca după minim 30 de zile de la începerea antrenamentelor în sală şi formatul va fi următorul: 1A – 2B, 1C – 2D, 1B – 2A şi 1D – 2C. Învingătoarele vor merge în semifinale şi vor continua lupta pentru cele trei locuri care duc în Liga Naţională.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL