Connect with us

LIGA I

Competiţiile naţionale de minifotbal se vor muta în luna august

În condiţiile în care minifotbalul va fi permis după data de 15 iunie, Federaţia de Minifotbal plănuieşte să acorde timp de 6 – 8 săptămâni pentru terminarea întrecerilor locale, ca mai apoi, din a doua jumătate a lunii august să poată avea loc şi turneele finale


Minifotbalul ca şi toate celelalte sporturi au avut de suferit din cauza epidemiei de coronavirus. Dacă sportivii profesionişti au putut să îşi reia pregătirile din 15 mai, dar în cadrul unor cantonamente ce a impus respectarea unor reguli date de Ministerul Tineretului şi Sportului, sporturile pentru amatori au rămas blocate. În această situţie s-a aflat şi minifotbalul, astfel că bazele sportive au rămas închise, la fel şi competiţiile.

Sunt afectate şi competiţiile naţionale de minifotbal ce urmau să aibă loc la final de sezon, dar acestea au fost amânate. Federaţia de Minifotbal din România a stabilit ca întrecerile naţionale să fie mutate în a doua parte a lunii august, astfel încât să existe timp de 6 – 8 săptămâni pentru terminarea campionatelor locale.

Acest plan poate fi pus în aplicare doar dacă minifotbalul se va putea practica începând cu data de 15 iunie.

În condiţiile în care timpul va fi unul foarte scurt, iar sezonul următor va trebui să înceapă la toamnă, există şi posibilitatea ca Federaţia de Minifotbal să renunţe la unele competiţii naţionale sau să le organizeze într-un alt mod.

”În funcţie de timp, vedem ce putem şi ce nu organiza. Cele mai importante competiţii  le vom organiza, iar Campionatul Naţional mai mult ca sigur va avea loc. Este posibil să renunţăm la unele competiţii sau la forma la care s-au organizat în anii trecuţi”, a mai spus Ioan Onicaş.

”Din momentul în care se vor putea relua competiţiile de minifotbal va fi un interval de 6 – 8 săptămâni în care să se poată finaliza cele locale şi în funcţie şi de ceea ce se mai întâmplă să putem organiza şi o parte dintre competiţiile naţionale.Asta în condiţiile în care vom putea începe activitatea pe data de 15 iunie, ca ulterior să poată avea loc şi competiţiile naţionale, în a doua parte a lunii august. Toate competiţiile naţionale trebuie să fie terminate la data de 1 septembrie, deoarece apoi urmează competiţiile europene”.

Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I