Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cosmin Porcar, noul inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj


Noul adjunct al ISJ Sălaj vine de la Șimleu Silvaniei, acolo unde slujește la Protopopiatul Şimleu Silvaniei și unde, totodată, ocupa funcția de director al Școlii Gimnaziale HOREA


2020 este anul schimbărilor și în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. În luna martie, prin Ordin al Ministerului Educației și Cercetării, profesor doctor Vasile Bulgărean era numit în funcția de inspector școlar general.

Ieri, pe data de 30 mai, a fost schimbat și inspectorul școlar adjunct al ISJ. Astfel, locul profesorului de religie Mioara Gudea a fost luat tot de un profesor de religie. Este vorba despre Florian Cosmin Porcar – un preot misionar, care fusese hirotonisit în anul 2004. Tot de atunci, părintele în vârstă de 41 de ani slujește în cadrul Protopopiatului Şimleu Silvaniei.

În plan educațional, preot Cosmin Porcar este profesor de religie, iar de câțiva ani era directorul Școlii Gimnaziale HOREA Șimleu Silvaniei.

Pentru activitatea didactică și misionară desfăşurată în anul şcolar 2018 – 2019, prof. dr. Florian Cosmin PORCAR a fost desemnat de Eparhie ca și ”Profesorul anului” din cadrul Episcopiei Sălajului.

Noul inspector școlar adjunct a fost numit prin detașare în interesul învățământului pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire.

Tot pe data 30 mai, a avut loc și o altă schimbare în învățământul sălăjean. Astfel, Gheorghe Bancea a fost numit directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, după ce în ani trecuți profesorul de istorie a ocupat funcția de directorul al Școlii Gimnaziale CORNELIU COPOSU Zalău.


PORCAR COSMIN – CV

Data naşterii: 24 octombrie 1978

Şcoli absolvite şi anul absolvirii:

  • Seminarul Teologic Cluj-Napoca (1998)
  • Facultatea de Teologie Oradea (2002)
  • Studii Aprofundate, Facultatea de Teologie Oradea (2003)
  • Studii doctorale Babeş-Bolyai Cluj Napoca (2015)

Data hirotoniei: 8 septembrie 2004

Parohii ocupate şi perioada: – Preot misionar, Protopopiatul Şimleu Silvaniei (2004 – prezent)

Grade profesionale: Gradul I (învăţământ)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj