Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: ”Andreea Mihart este o jucătoare tenace şi muncitoare. Ce antrenează, pune în practică în teren”

Managerul de la HC Zalău a avut cuvinte de laudă la adresa handbalistei care a cunoscut asceniunea în carieră în tricoul grupării sălăjene


Chiar dacă nu îi stă în fire să îşi laude jucătoarele, Gheorghe Tadici nu trece cu vederea saltul pe care îl înregistrează unele dintre jucătoarele sale.

În cazul lui Andreea Mihart, antrenorul a evidenţiat faptul că fosta internaţională de tineret se pregăteşte foarte bine şi acest lucru s-a văzut şi în jocul ei.

“Este o jucătoare muncitoare. Calitatea ei principala a fost munca şi normal că a început să crească din perioada în care o aveam la lotul naţional de tineret. În primul sezon la HC Zalău avea concurenţă cu Dana Abed- Kader, care era deja integrată în echipă, dar încet-încet şi-a făcut loc. O jucătoare tenace, muncitoare, trebuie însă să mai muncească la capitolul rezistenţă în regim de viteză. Aceasta este principala problemă care trebuie să o punem la punct. Din punct de vedere mental este o fată deşteaptă şi înţelege imediat ce îi ceri şi ce îi spui. Ce antrenează pune în practică şi în teren”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Pentru sezonul viitor, Andreea Mihart urmează să joace la linia de 9 m, iar Tadici are mare încredere că handbalista va reuşi să se impună şi pe un alt post.

”În concepţia mea, încep din extremă şi din apărător lateral şi apoi le duc spre centru. Acest lucru îl practic de 20 de ani. Am făcut-o şi cu Dana Abed-Kader pe care am pus-o în extremă, apoi apărător lateral, al doilea intermediar şi am dus-o în centru. Acum e rândul lui Mihart, care vine dinspre lateral, va veni intermediar şi probabil va juca la 9 m. Ea are braţ bun, are acţiune bună şi viteză de depăşire. Cert este că 90% din ce va fi jocul ei, va fi la 9 m, rămânând acolo în extremă cu posibilităţi de a veni în centru, Şerban cu Nichitean. În centru mai poate să joace Pricop, Severin, chiar şi Tecar”, a spus Gheorghe Tadici.

Tehnicianul de la HC Zalău este de părere că, în perioada următoare, Andreea Mihart poate face pasul spre lotul de senioare, la fel ca şi alte jucătoare din lotul Zalăului.

”Oricare dintre cele care au fost pe la lotul de tineret pot ajunge la Naţională. Peste majoritatea a trecut un an de competiţie şi în mod normal trebuie să se exprime la un nivel mai ridicat decât au făcut-o până acum. Am încercat să le ridic pe fiecare şi acum ele trebuie să răspundă la un nivel mai ridicat de cât au făcut-o anul trecut”,  a mai spus Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL