Connect with us

HANDBAL

Andreea Mihart, handbalista care a început să confirme în tricoul lui HC Zalău


Venită la formaţia zălăuană în urmă cu doi ani, jucătoarea de 20 de ani a avut şansa să joace mai mult în acest sezon şi încrederea pe care i-a acordat-o antrenorul Tadici a fost răsplătită prin evoluţii bune în teren. Fostă internaţională de tineret, Andreea Mihart îşi propune ca în viitorul apropiat să ajungă şi la Naţionala de senioare, dar pentru asta ştie că are mult de muncit în continuare


În timp ce unele echipe cu bugete mari apelează la transferuri sonore şi aduc handbaliste de top pentru a avea rezultate imediat, la HC Zalău practica este cu totul alta. Antrenorul Gheorghe Tadici spunea în dese rânduri că cineva mai trebuie să şi crească jucătoare în România, astfel că la HC Zalău s-a întâmplat acest lucru de mulţi ani.

Doar în vara anului 2018, sub Meseş au fost transferate nu mai puţin de şase jucătoare, toate internaţionale de tineret, pe care antrenorul Tadici le-a avut şi la Naţionala de tineret, cu care a participat la Campionatul Mondial.

Teodora Popescu, Alexandra Severin, Bianca Berbece şi Andreea Mihart sunt câteva dintre jucătoarele aduse acum 2 ani la Zalău, iar primele două au şi reuşit să ajungă la Naţionala de senioare. Şi celelalte au confirmat prin evoluţii bune, mai ales Andreea Mihart, care în acest sezon a înregistrat un salt semnificativ.

Dacă în stagiunea 2018 – 2019 a evoluat mai puţin, în campionatul 2019 – 2020, Mihart a prins mai multă încredere şi a făcut meciuri bune, reuşind să înscrie 35 de goluri.

Doar în acest an, mai multe jucătoare de la HC Zalău au intrat în atenţia Naţionalei şi chiar au fost convocate la diferite acţiuni. Este vorba Raluca Kelemen, Alexandra Severin, Teodora Popescu şi Sabrina Lazea. Acest lucru reprezintă şi o motivaţie în plus pentru celelalte jucătoare din lotul Zalăului, astfel că în viitorul apropiat şi Andreea Mihart speră să ajungă la Naţională.

”Drumul spre performanţă este lung şi îmi propun în continuare să mă antrenez cât mai bine şi de la meci la meci să înregistrez o creştere. Este o dorinţă să ajung la Naţională, dar depinde doar de mine şi de evoluţiile pe care le voi avea în meciuri. Acum se dau şanse jucătoarelor tinere şi este o motivaţie în plus”, a declarat Andreea Mihart pentru Sportul Sălăjean.


”În 2018, când am ales să vin la HC Zalău, ştiam că se pune bazele pe jucătoare tinere, care primesc şansa să crească în joc. Îl ştiam pe domnul profesor Tadici pe care l-am avut antrenor şi la Naţionala de tineret şi am decis că ar fi cea mai bună oportunitate pentru mine să vin la Zalău, unde să am posibilitatea de a primi minute pentru a juca. Ştiam sigur că voi creşte în joc. Primul an a fost mai de acomodare, fiindcă la echipă erau jucătoare cu experienţă, dar în acest sezon chiar sunt mulţumită de cum am evoluat. Am primit şansa să joc de la domnul Tadici, am jucat meci de meci şi am prins încredere. Am făcut meciuri bune şi se vede o creştere”.

Andreea Mihart


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL