Connect with us

FOTBAL

S-a stins din viață unul dintre cei mai adevărați suporteri ai fotbalului zălăuan


Cu doar câteva zile înaintea de a împlini vârsta de 66  de ani, Nelu Mureşan – alias “Mury mare”, cunoscut ca un înfocat fan al Armăturii Zalău şi, mai apoi al echipelor FC Zalău şi SCM Zalău, s-a stins din viaţă brusc, după ce ieri se întâlnise prin oraş cu mai mulţi prieteni de ai săi, care sub nicio formă nu ar fi crezut că peste doar o zi va veni o veste atât de tragică 


O veste tristă vine din fotbalul de la poalele Meseşului, acolo unde unul dintre cei mai înfocaţi fani s-a stins  brusc din viaţă.

Nelu Mureşan (n. 3 iunie 1954), cunoscut în municipiu ca şi “Mury mare”, a decedat în această după-amiază, cu doar câteva zile înainte de a-şi aniversa ziua de naştere.

Deşi în ultimii ani a mai acuzat unele probleme de sănătate, Mury era nelipsit de la meciurile de fotbal de pe Stadionul “Municipal” Zalău.

Era un mare iubitor al sportului, în special al fotbalului. A fost un adevărat suporter al formaţiei Armătura Zalău, dar şi al echipei Laminorul Zalău.

O perioadă, vreo doi-trei ani, la începutul anilor ’90, a fost chiar şi maseurul echipei finanţată de compania Silcotub, într-o perioadă în care Laminorul evolua în Divizia C.

Dragostea faţă de “sportul rege” l-a determinat să devină peste ani fanul formaţiei FC Zalău şi, mai nou, al echipei SCM Zalău.

Astfel, în prima parte a sezonului, Nelu Mureşan a fost remarcat în mai multe meciuri disputate pe stadion de noua grupare a Zalăului. Nu aveai cum să nu îl remarci, deoarece – era genul lui – striga şi comenta jocul, mai făcea câteo caterincă, adică trăia cu ardoare fiecare fază. Aproape că trăia pentru “sportul rege”.

Deşi nu am fost niciodată mari prieteni, se însenina la faţă de fiecare dacă de câte ori ne întâlneam pe la stadion sau prin oraş. Clar, subiectul era fotbalul. “Ce mai fac ăştia, ce se mai întâmplă pe la echipă? Ce noutăţi îmi mai dai?”, erau întrebările acestuia…

Cunoscuţii spun că, chiar ieri, Mury a fost prin oraş. Nu avea nicio problemă. Era destins şi vorbea cu oamenii. Aproape tot oraşul îl ştia…

Miercuri, în jurul orei 15.00, el a fost găsit fără suflare de soţia sa, la domiciliul său din Dumbrava Nord.

“Ce să mai spun, am rămas blocat. Ieri, ne-am dus în oraş împreună cu autobuzul şi nu avea nicio problemă. Ne ştiam de zeci de ani. Era un om cu suflet mare. Nu îmi vine să cred că a murit la doar 66 de ani”, spune cu supărare în glas Vasile Stâncel, fostul antrenor al echipei Armătura Zalău.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Mury!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL