Connect with us

HANDBAL

Dana Abed-Kader încheie sezonul pe podiumul celor mai bune marcatoare

Jucătoarea a marcat 90 de goluri în cele 19 etape care s-au disputat şi ocupă locul 3 în topul golgheterelor din sezonul 2019 – 2020


Chiar dacă sezonul 2019 – 2020 s-a încheiat prematur şi a fost îngheţat de către FRH, se pot trage unele concluzii, având în vedere că din această stagiune s-au scurs 19 etape.

În momentul îngheţării campionatului, SCM Rm.Vâlcea era pe primul loc şi va merge în Liga Campionilor, în timp ce CSM Bucureşti va solicita un wild-card pentru a ajunge în această competiţie.

Odată cu îngheţarea campionatului a rămas ”bătut în cuie” şi topul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională. În acest top se află şi o jucătoare care a activat la HC Zalău – Dana Abed Kader, care în cele 19 etape a reuşit să înscrie nu mai puţin de 90 de goluri.

Topul este condus de Ada Moldovan de la Măgura Cisnădie, care a înscris 98 de goluri, iar pe locul doi se află Ana Maria Iuganu, de la Gloria Buzău, ce a reuşit să înscrie 93 de goluri. Alături de Dana Abed-Kader, pe locul 3 se mai află Ana Maria Ţicu, de la SCM Craiova, care a înscris tot 90 de goluri.

Trebuie precizat că Dana Abed-Kader a condus etape bune clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională, iar la final de an era pe primul loc, cu 71 de goluri marcate. În cele şase runde care s-au disputat în 2020, ea a mai reuşit să înscrie doar 19 goluri. În sezonul trecut, handbalista născută în Siria a avut tot un procentaj bun în ce priveşte numărul de goluri marcat, înscriind 98 de goluri.

Dana Abed-Kader a evoluat la HC Zalău de la începutul anului 2017, iar în ultimul an a intrat şi în atenţia Naţionalei, fiind convocată la mai multe acţiuni. Handbalista a fost şi în lotul cu care România se pregătea să participe la turneul preolimpic.

Dana Abed-Kader îşi termină contractul cu HC Zalău în această vară, iar din campionatul următor va juca la Măgura Cisnădie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL