Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. 5 blocuri din Zalău vor fi izolate termic

În prezent, în municipiul Zalău se execută lucrări privind creșterea eficienței energetice la 5 blocuri de locuințe – 𝐒𝟏𝟖, 𝟏𝟖, 𝐏𝟏𝟓, 𝐌𝟔 și 𝐃𝟐𝟐


Principalele lucrări care se efectuează vizează izolarea pereților exteriori cu sistem termoizolant, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste ultimul etaj și lucrări conexe.

La aceste blocuri lucrările sunt în diferite etape de execuție. Termenul de finalizare pentru blocurile S18, 18, M6 şi D22 este decembrie 2020, iar pentru blocul P15, februarie 2021.

Aceste proiecte sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, în proporție de 60%, diferența fiind asigurată din bugetul local și contribuția asociațiilor de proprietari.

De asemenea, Primăria Municipiului Zalău a obținut finanțare și pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe I58 și SB34, P+8 şi V1, C, SB42 şi 1B, P40 şi D111, Scala, A16 şi SB15, G164 şi 80 scara A, lucrări care sunt în faza de licitație.

“Proiectul de eficientizare energetică a clădirilor publice din municipiu cuprinde 5 unități de învățământ și 30 de blocuri de locuințe. Prin creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, 1062 de familii vor beneficia de costuri mai mici la întreținere și confort sporit”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj