Connect with us

HANDBAL

Alexandra Severin, cea mai bună tânără jucătoare din Liga Naţională

Într-un top întocmit de Prosport, handbalista de la HC Zalău a primit cele mai multe voturi de la antrenorii din Liga Naţională şi a fost desemnată jucătoarea cea mai completă în atac-apărare din rândul handbalistelor sub 23 de ani ce activează în prima ligă


Campionatul 2019 – 2020 s-a încheiat prematur, cu şapte etape înainte de final, competiţia fiind îngheţată din cauza pandemiei de coronavirus. Au apucat să se dispute 19 etape din Liga Florilor, astfel că unele concluzii se pot trage şi după un campionat ce a fost mai scurt.

La finalul fiecărui sezon, Prosport a întocmit un top pentru desemnarea celei mai bune echipe a campionatului, iar ierarhiile au fost realizate după opţiunile exprimate de toţi antrenorii din Liga Naţională.

Cel mai bun portar a fost desemnat Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa) a primit cele mai multe voturi pentru extremă stânga, iar pentru inter stânga, Cristian Neagu (CSM Bucureşti) nu a avut concurenţă.

Alicia Fraga Fernandez (SCM Rm.Vâlcea)  a devenit cel mai bun centru, Alina Ilie (Gloria Buzău), cel mai bun inter dreapta, Marta Lopez (SCM Rm.Vâlcea) a fost desemnată cea mai bună extremă dreapta, iar Asma Elghaoiu (SCM Rm.Vâlcea) a fost votată drept cel mai bun pivot.

S-a votat şi pentru cea mai bună apărătoare, care a fost desemnată Linnea Torstensson de la CSM Bucureşti, dar şi pentru cea mai bună tânără jucătoare din Liga Naţională.

La acest capitol, pe primul loc se află o jucătoare de la HC Zalău, este vorba de interul Alexandra Severin.

Handbalista de 22 de ani este o jucătoare completă în atac-apărare şi în ultimul an a reuşit un salt important, fiind convocată şi la echipa naţională. Severin a primit patru voturi şi a câştigat această bătălie cu Sorina Târcă de la Corona Braşov, care ce-i drept nu a jucat nici măcar un jumătate de sezon. Rebeca Necula (U Cluj), Raluca Petruş (Gloria Buzău), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minaur Baia Mare) şi Marina Ilie au mai primit voturi la categoria celor mai bune jucătoare tinere din Liga Naţională.

Alexandra Severin a ajuns la HC Zalău în vara anului 2018, după ce a mai jucat la ”U” Cluj şi Dinamo Bucureşti în liga secundă.

În sezonul ce recent s-a încheiat a reuşit să înscrie 51 de goluri şi a fost una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei. În ianuarie a fost convocată pentru prima dată la Naţionala de senioare şi era în lotul cu care România se pregătea să participe la turneul preolimpic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL