Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ne putem INFECTA sau NU cu COVID-19 în piscină sau la mare? Ce spun specialiștii


În contextul în care se discută despre redeschiderea plajelor și ștrandurilor, se ivește o întrebare foarte pertinentă: Mă pot îmbolnăvi intrând în apă?


Experţii în sănătate publică din Statele Unite ale Americii au răspuns la întrebarea dacă ne putem infecta cu noul coronavirus din piscină sau mare, dar și dacă statul la plajă este sau nu sigur.

Aceștia au declarat că noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine şi, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”.

Mai exact, conform spuselor Robertei Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing, în cazul piscinelor, cantitatea mare de clor din acestea ucid virusul.
De altfel, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Și lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta.

Dacă apa este sigură, nu este la fel și cu plaja. Virusul nu poate rezista în mare sau în apa cu clor a piscinei, însă rezistă pe suprafețe.

De aceea, specialiștii trag un semnal de alarmă pentru cei care vor să meargă în aceste spații. Aceștia, spun experții, trebuie să dezinfecteze șezlongurile, balustradele sau orice altă suprafață cu care au contact.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj