Connect with us

FOTBAL

Optimism la Sportul Şimleu, înaintea unui baraj în trei pentru Liga a III-a


”Consider că ne-au crescut speranţele de a promova. Au şanse foarte mari să ajungă în Liga a III-a şi echipele care se vor clasa pe locurile doi la turneele de baraj”, spune preşedintele Ioan Gurzău


Toate competiţiile de fotbal organizate de Federaţie au fost date peste cap din cauza epidemiei de coronavirus, iar FRF a făcut o altă startegie în ce priveşte stabilirea ierarhiilor finale. În ce priveşte promovarea în Liga a III-a sistemul s-a schimbat, astfel că nu vor mai avea baraje între două campioane judeţene ci mini-turnee între trei campioane.

Barajele de promovare stabilite în luna februarie vor fi anulate, federația urmând a stabili, printr-o nouă tragere la sorți, 14 mini-grupe de câte trei echipe campioane județene. Cele 14 câștigătoare ale noilor baraje vor promova în Liga 3, însă și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în mini-grupe au șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante. Din acest punct de vedere, Sportul Şimleu priveşte cu mai mare optimist un astfel de baraj de promovare, iar Ioan Gurzău este convins că şansele ca echipa sa să ajungă în Liga a III-a sunt acum mult mai mari.

“Acum avem speranţe mai mari, fiindcă au şanse mari să ajungă în Liga a III-a şi echipele care se vor clasa pe locurile 2. Chiar ne-au crescut speranţele fiindcă în mod sigur promovează şi echipele de pe poziţiile secunde. Până acum este cert că vor promova patru echipe şi de pe locurile 2, deoarece din Liga a II-a nu mai retrogradează nimeni, dar cu siguranţă vor mai fi echipe care nu vor avea posibilitatea să continue în Liga a III-a şi atunci vor mai fi şi alte locuri disponibile”, ne-a declarat Ioan Gurzău.

Un alt avantaj pe care îl expune Ioan Gurzău la un baraj în trei este disputarea meciurilor pe teren neutru.

 ”Îmi era oarecum frică să jucăm la Oradea, cu 6.000 – 7.000 de spectatori, ceea ce acum nu mai e valabil.Era un dezavantaj pentru noi, fiindcă jucătorii noştri nu erau obişnuiţi să jucăm cu aşa mulţi spectatori în tribună. Poate la Şimleu erau 1.000 de spectatori, iar la Oradea vreo 6.000 – 7.000. Acum  pe teren neutru va fi altceva. Eu am mai trecut prin această experienţă a unui baraj în trei, când am promovat cu Silvania în Liga a II-a. Ştiu ce înseamnă şi sper să promovăm şi acum de pe primul loc”, spune preşedintele de la Sportul Şimleu.

Din punct de vedere financiar, costurile campioanelor judeţene vor fi mult mai mari cu un baraj în trei. ”Singurul incovenient este partea financiară, fiindcă vor fi cheltuielile cu acel baraj şi se vor ridica la 15.000 – 20.000 de lei. Se va juca din trei în trei zile, pe teren neutru, iar echipa care îşi doreşte promovarea îşi va ţine jucătorii în cantonament. Dacă anul trecut pentru o echipă ce a fost prezentă la baraj, costurile erau 3.000 de lei doar cu organizarea, acum aceste costuri se dublează, fiind două jocuri. În plus mai apar costuri suplimentare cu cazarea şi masa, pentru că vom sta în localitatea respectivă pe parcursul turneului”, a precizat conducătorul liderului din Liga a IV-a.

Varianta propusă de Sportul Şimleu pentru desemnarea campioanei în Sălaj: O finală în dublă manşă cu Rapid Jibou!

Bătălie mare pentru titlul de campioană în Sălaj, între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, care în momentul întreruperii campionatului sunt la egalitate de puncte.

AJF Sălaj rămâne să găsească soluţia prin care se va putea relua competiţia şi mai ales modalitatea prin care se va desemna campioana, iar în această privinţă, Ioan Gurzău este de părere că ar trebui apelat la sistemul pe care FRF l-a decis pentru promvoarea din Liga a III-a.

”Părerea mea că şi noi ar trebui să apelăm la modelul de promovare care este în Liga a III-a, în sensul în care, în Ligiile a IV-a unde diferenţa între primele două clasate nu este mai mare de 3 puncte, să se joace un baraj în ”dublă” manşă pentru desemnarea campioanei. În acest caz, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou să joace o finală pentru titlu. Ar mai trebui jucate şi meciurile din Cupă, astfel că atunci fiecare echipă ar avea patru jocuri, dacă atât Şimleul, cât şi Jiboul ajung în finala Cupei.Dacă vor fi patru meciuri în luna iulie, va fi suficient înainte de baraj. Trebuie să avem şi o mică pauză înaintea turneului de baraj”, este de părere Ioan Gurzău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL