Connect with us

ATLETISM

CSS Zalău rămâne în stand-by

Sportivii Clubului Sportiv Şcolar nu se pot întoarce la pregătiri deocamdată şi rămân la stadiul de pregătire individuală de acasă


În această săptămână, atleţii şi tenismeniI de la CSM Zalău au reluat pregătirile, însă nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu sportivii de la CSS Zalău. Astfel, atleţii de la Clubul Sportiv Şcolar încă nu se întorc la antrenamente şi în continuare se pregătesc de acasă.

Este posibil ca ei să revină la pregătire începând de săptămâna viitoare, însă totul este la stadiul de presupunere, nimic concret. Antrenorul secţiei de atletism de la CSS Zalău, Nelian Ianchiş, nu este foarte optimist că sportivii se pot întoarce la antrenamente, supoziţie susţinută şi de directorul Dorian Faur, cel care e de părere că echipele au cel mai mult de suferit în această perioadă.

„Este posibil ca secţia de atletism să reia pregătirile, mai sunt discuţii şi la secţia de lupte libere, dar nimic concret. Din ce ştiu eu, se încearcă ca din 15 iulie să se desfășoare Campionatele Naţionale de Atletism în aer liber. Cel mai greu este pentru secţiile de jocuri sportive de echipă, pentru că nu pot relua pregătirile. Oricum, în această perioadă, sportivii s-au pregătit şi unii chiar au făcut mai multe decât le-am dat noi să facă”, ne-a declarat Dorian Faur.

Pregătiri pentru beach volley

În această perioadă, directorul de la CSS Zalău ne-a informat despre achiziţionarea unor mingi de beach volley, în speranţa că de la 1 iunie se vor putea efectua antrenamente cu grupuri de patru persoane.

CSS Zalău are o echipă de beach volley formată din Cristian Pop şi Viktoratos Theodor, cei doi clasându-se pe locul 4, respectiv locul 6 la ultimele două ediţii de Campionat Naţional, segment dominat de către echipele din Arad şi Oradea.

„La volei am achiziţionat mingi de beach volley şi să vedem, poate după 1 iunie vom putea ieşi măcar câte patru şi am putea face un orar de antrenamente din două în două ore pentru pregătire pe plaja din Parcul Central Municipal. În sală nu vom putea intra, aşa că pregătim echipa de beach volley care va reprezenta clubul în Campionatul Naţional pentru al treilea an la rând”, a mai spus Dorian Faur.

Este o perioadă foarte dificilă pentru sport şi totul pare compromis, iar directorul de la CSS Zalău speră să ajungem la vremuri mai bune.

„Sperăm că o să ajungem şi la vremuri mai bune. Mulţi sportivi sunt clasa a  VIII-a sau clasa a XII-a şi sunt cu gândul altundeva. De obicei, noi în perioada asta, 85% din club, în afară de handbal, suntem în perioada post competiţională, iar sportivii mai rămâneau până  în 15 iunie, după care plecau o lună în vacanţă. Sportivii urmau să reia pregătirea la mijlocul lunii iulie pentru ca la început de august să se meargă într-o pregătire centralizată. Este greu, nu ştiu cum va fi. Totuşi, trebuie spus şi faptul că în aceste două luni s-au făcut nişte economii având în vedere că nu au fost competiţii. Eventual, poate o să putem  folosi banii să mergem în pregătire centralizată în luna august”.

Dorian Faur – director CSS Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM