Connect with us

DIVIZIA A1

INCREDIBIL. “Tunul” dat de familia Coţa la CS Volei Municipal: 3.1 milioane lei!?!


Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în cei patru ani în care au fost conducătorii echipei CS Volei Municipal, Vasile şi Daniela Coţa au întocmit peste 250 de acte false prin care ar fi vrut să înşele  cu scopul de a-şi însuşi sume de bani IMPRESIONANTE. Cei doi inculpaţi au fost aruncaţi de procurori după gratii, deoarece  – în momentul în care a început cercetarea penală – familia Coţa a vrut să îşi “şteargă urmele”


Vin informaţii incredibile din dosarul familiei Coţa. La o zi după ce Vasile şi Dana Coţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a venit cu mai multe informaţii despre acest caz, care a zguduit Sălajul, dar şi voleiul românesc.

Astfel, procurorii dau publicităţii nişte amănunte aproape de necrezut. Astfel, în perioada 2016 – 2020, în calitate de reprezentanți de drept și de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, soţii Coţa au săvârşit infracțiunea de obținere ilegală de fonduri de 26 de ori, dar şi acţiunea de delapidare nu mai puţin de 226 de ori!?!

Doar prin aceste două infracţiuni, şefii clubului de volei, care sunt şi şefii trustului Sălăjeanul TV, ar fi obținut pe nedrept suma de 3.1 milioane de lei (31 de miliarde de lei vechi), adică aproximativ 640.000 de euro!!!

Prin prezentarea de documente false sau inexacte, familia Coţa ar fi primit peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu tiltu de finanțări nerambursabile.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, prin diferite mişcări neortodoxe, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 lei!!!

În momentul în care procurorii au bătut la poarta casei, soţii Coţa au început să… îşi şteargă urmele. Conform procurorilor sălăjeni, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea ADEVĂRULUI prin întocmirea de înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală.

Ca urmare, s-a luat dispunerea măsurii preventive a reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă a soţilor Coţa.

Ieri, Vasile și Dana Coța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

 


“Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că, la data de 22.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.V.M. și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) prev. de art. 306 alin.1 C.p. cu aplic. art. 35 alin.1 C.p. și delapidare în formă continuată (228 de acte materiale) prev. de art. 295 alin.1 C. p. rap. la art. 308 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art.38 alin (1) Cod penal.

În sarcina acestora, s-a reținut faptul că, în calitate de reprezentanți de drept și de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu tiltu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin întocmirea a 228  de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 lei.

La data de 21.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus reținerea inculpaților, iar la data de 22.05.2020 s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj, luare măsurii arestării preventive.

Dispunerea măsurii preventive a reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaților s-a justificat prin gravitatea infracțiunilor cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea de înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența un ei alte stări de fapt decât cea reală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj


loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1