Connect with us

HANDBAL

Creşte numărul echipelor din Liga Naţională!


Consiliul de Administraţie a decis ca din campionatul următor la start să fie 16 echipe. Nu va mai retrograda nicio formaţie, iar din liga secundă vor promova trei grupări


A devenit şi oficial faptul că Liga Naţională de handbal a fost îngheţată, această decizie fiind dată în cadrul Consiliului de Administraţie în care s-a votat să nu fie acordate titlurile de campioni şi să nu retrogradeze nimeni.

HCM Slobozia era echipa aflată pe loc retrogradabil în momemtul îngheţării campionatului, iar ”U” Cluj şi Rapid Bucureşti se aflau pe poziţiile ce duceau la barajul de menţienere/promovare.

Toate aceste echipe au scăpat de griji, iar în sezonul viitor vor fi în prima ligă, acolo unde se vor alătura alte trei grupări din liga secundă, având în vedere că FRH  a hotărât ca în campionatul următor să fie 16 echipe la start.

În ce priveşte modalitatea de promovare, s-a decis ca opt echipe din liga secundă, primele două clasate din fiecare serie, să joace un baraj de promovare, la finalul căruia, primele trei clasate să obţină promovarea.

În cazul în care una sau mai multe dintre aceste formaţii nu pot onora participarea în Liga Naţională, atunci vor avea dreptul să se înscrie restul echipelor, în ordinea clasării la turneul de promovare.

S-a discutat şi despre sistemul de retrogradare care va fi din campionatul 2020 – 2021, iar la acest aspect, Tadici a făcut o precizare importantă.

”M-am opus ca la retrogradare să fie 4 echipe, pentru că asta ar însemna să chemi nişte echipe din liga secundă, doar ca să fie prin Liga Naţională şi apoi să le trimiţi înapoi în liga secundă. Am propus şi a rămas  că locurile 13 – 14 de anul viitor se vor duce la baraj cu locurile 2 – 3 din Divizia A”, spune antrenorul Zalăului.

Cert este că va urma un sezon plin, cu 30 de etape în Liga Naţională, dar şi jocuri în Cupa României, competiţie pe care antrenorul lui HC Zalău nu o agrează în actualul format.

”Vom vedea dacă mai rămâne şi Cupa României, a cărei eficienţă este aproape nulă în acest format. Mă refer la primele faze, când joci cu echipe din Divizia A care nu au valoare”, a precizat antrenorul Zalăului.

Ediţia 2020 – 2021 a Ligii Naţionale ar urma să înceapă în a doua jumătate a lunii august, dar înainte de începerea campionatul s-a decis disputarea fazelor finale din Cupa României,  ediţia 2019 – 2020, competiţie care însă nu va mai avea finalitate în cupele europene.

”Mi se pare o pierdere de vreme şi o competiţie fără sens, atâta timp cât nu oferă calificări în cupele europene, pentru că în cupele europene se merge după clasamentul care a fost în Liga Naţională”, a precizat Gheorghe Tadici.

Barajul de promovare, după minim 30 de zile de la începerea antrenamentelor în sală

Opt echipe vor participa la barajul de promovare, fiind vorba de primele două clasate din fiecare serie, CSM Galaţi, HCF Piatra Neamţ, Neptun Constanţa, Ştiinţa Bucureşti, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploieşti, Crişul Chişineu-Criş şi CSM Tg. Mureş.

Barajul se va juca după minim 30 de zile de a începerea antrenamentelor în sală şi formatul va fi următorul: 1A – 2B, 1C – 2D, 1B – 2A şi 1D – 2C.

Învingătoarele vor merge în semifinale şi vor continua lupta pentru cele trei locuri care duc în Liga Naţională.

Handalistele de la HC Zalău continuă pregătirea de acasă

Echipele profesioniste se pot pregăti de la 15 mai, dar numai în condiţiile impuse de protocolul elaborat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Sănătăţii.

Deocamdată, HC Zalău nu revine la pregătire, având în vedere că actualul campionat s-a îngheţat, iar o decizie în ce priveşte reluarea antrenamentelor se va lua după ce autorităţile vor mai relaxa măsurile..


”Ne adaptăm programul în funcţie de cum evoluează această pandemie. Vroiam să le aduc luni la pregătire pe jucătoare, dar nu putem din cauza restricţiilor. Deocamdată, jucătoarele continuă pregătirea acasă şi vedem ce se va întâmpla după data de 1 iunie, dacă se mai relaxează din restricţii. Nu putem să ştim de la o săptămână la alta ce se întâmplă”.

Gheorghe Tadici


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL