Connect with us

DIVIZIA A1

Daniela Coța, suspendată din PSD cu unanimitate de voturi


După ce a devenită suspect într-un dosar de urmărire penală şi chiar reţinută pentru 24 de ore, Daniela Coţa a fost eliminată din PSD, partid în care era şi preşedintele organizaţiei judeţene de femei


În ultimele două săptămâni, familia Coța a început să “pătimească” după cei patru ani de domnie la cârma clubului ACS Volei Municipal Zalău, timp în care a rulat aproape 140 de miliarde de lei vechi!

Dacă procesele intentate de mai mulţi jucători în ultimii ani nu prea i-a sensibilizat pe Daniela şi Vasile Coţa, deranjul a venit de la procurori şi “mascaţi”.

Pe data de 12 mai, familia care a condus voleiul din Sălaj în ultimii 4 ani s-a trezit la poartă cu mai multe maşini de la IPJ Sălaj şi de la Parchetulul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Au existat trei descinderi, la proprietăţi ale familiei Coţa şi la trustul de presă Sălăjeanul TV, pe care cei doi îl conduceau.

În cursul zilei de ieri, Dana Coţa şi Vasile Coţa au fost reţinuţi penru 24 de ore, urmând ca azi ei să ajungă în faţa magistraţilor cu propunere de arestare.

Până atunci însă, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD s-a întrunit şi a analizat situaţia, luând decizia de a o suspenda din partid pe Daniela Coţa.

 


COMUNICAT de presă

Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coța Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancțiune:

– suspendarea pe o periodă de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coța Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD.

Conducerea PSD Zalău


Pentru a afla mai multe amănunte pe acest subiect, l-am contactat şi pe Călin Forţ – preşedintele PSD Zalău, care a precizat că Daniela Coţa a fost suspendată cel puţin pentru o perioadă de 12 luni, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi!

“Referitor la întrebarea dumneavoastră, vă informez că în urma comunicatului emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj cu privire la cercetarea penală a doamnei Coța Daniela Gabriela, azi, 22 mai 2020, a fost convocat Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD, în cadrul unei ședințe online, în vederea exprimării votului cu privire la prevederile Statutului PSD care pot fi aplicate în această situație.
În urma votului exprimat de către cei 14 membri, doamna Coța Daniela Gabriela a fost suspendată pe o perioadă de 12 luni din calitatea de membru PSD, conform Articolului 31, Alineatul 5 din Statut.
În cursul zilei de azi vom comunica decizia Comitetului Executiv Județean Sălaj și președinteului PSD Sălaj, precum și doamnei Coța Daniela Gabriela care, în conformitate cu Statutul PSD, poate contesta decizia luată, în termen de 15 zile, la Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj”, a menţionat Călin Forţ pentru Ştirile din Sălaj.

Să mai spunem că Daniela Coţa era membru PSD cu state vechi, dar şi preşedintele organizaţiei judeţene de femei  din PSD Sălaj. În condiţiile în care ea a fost suspendată din partid, este clar că nu mai poate ocupa şi funcţii în partid. Ca urmare, PSD Sălaj urmează să organizeze alegeri pentru stabilirea noului şef la organizaţia de femei.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1