Connect with us

FOTBAL

Din nou la treabă: Gabriel Vaşvari a început antrenamentele cu Sepsi

”Este ciudat şi în acelaşi timp puţin mai greu să ne antrenăm în grupuri mici. Dar, după două luni de pauză avem ocazia să lucrăm şi cu mingea şi să legăm între noi câteva pase”, spune fotbalistul zălăuan aflat în cantonament cu echipa sa


Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, antrenamentele jucătorilor profesionişti au fost din nou permise, însă doar în condiţii speciale.

Astfel, Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Ministerul Sănătăţii au elaborat un protocol cu măsurile ce trebuiesc respectate de către echipele profesioniste, care au fost obligate să intre într-un cantonament.

Mai întâi de toate, înainte de începerea stagiului de pregătire, toţi jucătorii şi persoanele din staff-ul echipelor au fost testate.

Şi Sepsi Sf. Gheorghe a început treaba, iar vineri s-au făcut testele pentru Covid – 19, iar după ce au venit rezultatele (toate fiind negative) s-a intrat în cantonament. Acest cantonament este unul diferit, deoarece este necesară respectarea unor interdicţii impuse de autorităţi pentru ca jucătorii să fie protejaţi, la fel şi staff-ul.

”Este ciudat şi în acelaşi timp mai greu, pentru că venim după o pauză destul de lungă, de două luni.  Este diferit să faci antrenamente în grupuri mici şi este greu pentru antrenori, deoarece nu pot lucra mare lucru pe partea tehnică. Mai mult ne putem axa pe partea fizică. Dar, după două luni de pauză, avem ocazia să lucrăm şi cu mingea şi să legăm între noi câteva pase. Facem şi antrenamente cu mingea, dar nu este tot una ca şi cum am face cu toată echipa”, ne-a precizat Gabriel Vaşvari.

Nu doar antrenamentele sunt diferite în această perioadă ci şi modalitatea de servire a mesei în cantonament.

”Toţi jucătorii suntem la un hotel, unde luăm şi masa. Însă, mâncarea o primim în camere, în caserole, pentru a evita să stăm toţi împreună. Este un pic mai ciudat, dar aceasta este situaţia şi sperăm să treacă cât de repede. Condiţiile de la Sepsi sunt foarte bune, iar noi avem norocul că avem la dispoziţie nişte terenuri de antrenament extraordinare”, spune jucătorul zălăuan.

Program infernal: Sepsi va susţine cel puţin 14 jocuri în doar 6 săptămâni!

Conform datelor avansate de LPF, Liga 1 se va relua pe 13 iunie, cu etapa a III-a din play-off şi play-out.

Dacă echipele din play-off mai au de jucat opt etape, în play-out mai sunt de disputat 12 runde.

Sepsi va avea un program şi mai încărcat, fiind angrenată şi în Cupa României, competiţie în care a ajuns în semifinale.

”Va fi foarte greu, pentru că noi suntem angrenaţi şi în Cupa României. Vom juca din trei în trei zile, vor fi clăduri mari, dar nu avem ce face şi sperăm să trecem şi peste asta. Ne vom pregăti şi vom încerca să dăm totul ca la primul meci oficial să fim cât mai bine pregătiţi şi să ajungem la forma sportivă pe care o dorim”, a spus Gabi Vaşvari.

”Să sperăm că vom reveni la o viaţă normală, să putem juca fotbal, să vină oamenii la stadion.Cred că acest campionat se va duce până la sfârşit fără spectatori, dar sperăm ca măcar din campionatul următor să avem parte de spectatori, pentru că fotbalul este frumos cu spectatori. Este o altă plăcere să joci în faţa unui public”.

Gabriel Vaşvari

”Sper ca măcar din campionatul următor să avem parte şi de spectatori”

Liga 1 se va relua peste trei săptămâni dar meciurile se vor disputa cu tribunele goale. Rămâne însă de văzut cât va fi menţinută această restricţie şi dacă începând din sezonul viitor va fi permis accesul publicului la meciuri. Chiar dacă unele echipe şi-ar fi dorit ca acest play-out să nu se mai joace, Sepsi nu ar agrea o astfel de variantă.

”Nu cred că se poate decide aşa ceva, pentru că la mijloc sunt bani mulţi de la TV, din sponsorizări. S-ar pierde foarte mulţi bani şi cred că niciun club nu ar putea supravieţui fără aceşti bani din drepturile TV şi din sponsorizări”, spune Gabriel Vaşvari.

Zălăuanul este cel mai constant jucător de la Sepsi, iar în acest campionat a jucat  26 de meciuri în Liga 1, din totalul de 28. Mijlocaşul de 33 de ani a lipsit doar la două meciuri când a fost suspendat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL