Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: ”Zarva pe care o face CSM Bucureşti este una artificială”

Fosta campioană a României pare cea mai dezavantajată de îngheţarea sezonului, fiind nevoită să solicite un wild-card pentru a putea juca în Liga Campionilor


FRH a decis ca nicio echipă să nu primească titlul de campioană în sezonul 2019 – 2020, după ce campionatul a fost oprit din cauza epidemiei de coronavirus.

Mai mult, în cadrul Consiliului de Administraţie s-a decis ca în cupele europene să se meargă după clasamentul ce a fost ”îngheţat”, iar acestă decizie nu a fost pe placul tuturor.

CSM Bucureşti pare cea mai dezavantajată, gruparea din capitală fiind pe locul 2, la egalitate cu SCM Rm. Vâlcea, însă mai avea de jucat o restanţă cu HCM Slobozia.

În aceste condiţii, vicecampioana României va trebui să solicite un wild-card pentru a putea juca în Liga Campionilor.

”Probabil CSM Bucureşti va obţine un wild-card pentru Liga Campionilor, dar nu mi se pare normal să ajungi într-o situaţie de genu, la ce investiţii şi ce sume s-au vehiculat la această echipă. Dacă au avut un meci în minus, s-a întâmplat deoarece pentru ei s-a încălcat regulamentul şi s-a depăşit etapa de campionat. Şi-au făcut-o cu mâna lor, făcând abuz. Este adevărat, şi alte echipe ce au jucat în cupele europene au fost în această situaţie, Dinamo şi Măgura Cinsădie. Au fost meciuri care trebuiau să se joace miercurea, înainte sau după etapa de cupă europeană, iar ele au jucat după 4-5 etape sau în cazul lor după câteva luni”, spune Gheorghe Tadici.

După şedinţa de la Consiliul de Administraţie, CSM Bucureşti pare decisă să conteste decizia la TAS. Tot după şedinţa de luni, Vlad Enăchescu  – şeful secţiei de handbal de la CSM Bucureşti şi-a dat demisia.

 ”Această zarvă pe care o face CSM Bucureşti este una artificială. Demisia aşa zisului şef al secţiei de handbal este o diversiune ieftină. El şi-a încheiat contractul pe 30 aprilie şi nu i-a mai fost prelungit. De unde şi-a dat demisia, dacă el nu mai era acolo? CSM Bucureşti poate face contestaţii la TAS, dar acesta este regulamentul şi cel puţin în situaţia lor s-a aplicat corect”.

Gheorghe Tadici

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL