Connect with us

DIVIZIA A1

Vasile și Dana Coța, reținuți și încătușați de procurori


Cei care s-au ocupat de destinele clubului ACS Volei Municipal Zalău în ultimii patru ani au ajuns după gratii în Centrul de Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj


Acum mai puțin de două săptămâni, mai exact pe data de 12 mai, conducerea echipei CS Volei Municipal a fost luată prin surprindere de procurorii sălăjeni, care au descins atât la domiciliul acestora, cât și la sediul trustului de presă Sălăjeanul TV – pe care o patronează cei doi.

Procurorii și mascații au percheziționat mai multe locații de unde au ridicat documente, înscrisuri și acte oficiale. Familia Coța este cercetată penal, planând aici nu mai puţin de cinci capete de acuzare: cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată.

Cercetările au continuat cu cei doi suspecți în libertate. Însă, în cursul zilei de azi, 21 mai, Dana și Vasile Coța s-au trezit cu cătușele pe mâini și “cazați” după gratiile Centrului de Arest Preventiv al IPJ Sălaj!?

Dana şi Vasile Coța au încercat să ascundă probe, motiv pentru care au fost reținuți de procurori

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a luat măsura reținerii pentru 24 de ore împotriva Danielei Coța și a lui Vasile Coța, sub acuzațiile de obținere ilegală de fonduri și delapidare în dosarul ACS Volei Municipal Zalău.

De precizat că, în acest moment, cei doi moguli de presă din Sălaj au doar calitatea de suspect. Președintele Clubului Volei Municipal Zalău a fost reținut de procurori și încătușat în jurul orei 14.30, iar consoarta lui – Daniela Coța, cea care şi este unul dintre acționarii clubului, a fost reținută și încătușată puțin după ora 16.00.

Prim-procurorul adjunct, Sorin Flonta: “Până în prezent, s-a stabilit un prejudiciu de 1.900.000 de lei”

“Măsura reținerii celor doi suspecți a fost luată întrucât, după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate care să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală. Măsura a fost luată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 306 Cod Penal, cu un prejudiciu stabilit până în acest moment de 1.200.000 de lei și delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 raportat la art. 308 Cod Penal, cu un prejudiciu stabilit până în prezent de 1.900.000 de lei”, a declarat prim-procurorul adjunct Sorin Flonta, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Mâine, pe Vasile și Daniela Coța i-ar putea aştepta o nouă decizie nefavorabilă. Astfel, pe perioada celor 24 de ore, anchetatorul de caz poate cere judecătorilor arestarea preventivă a celor doi suspecţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce a făcut, concret, familia Coța?

Concret, folosind un limbaj mai popular, familia Coța – adică Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 19 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 420.000 Euro!?

Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice.


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1