Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău şi-ar fi dorit să îşi câştige pe teren dreptul de a rămâne în Liga a III-a


Gruparea de sub Meseş ar fi agreat varianta ca Liga a III-a să se termine pe teren, dar numai în condiţii corecte de joc. Până la urmă, FRF a îngheţat competiţia şi nicio echipă nu a mai retrogradat, astfel că şi SCM Zalău a scăpat de această grijă şi şi-a îndeplinit obiectivul


În urma consultării prin videoconferinţă avute de Federaţie cu echipele din Liga a III-a, marea majoritate a conducătorilor grupărilor din acest eşalon au optat pentru îngheţarea campionatului.

Dorinţa echipelor a fost pusă în practică de Federaţiei, care printr-o hotărâre a Comitetului de Urgenţă de săptămâna trecută a decis îngheţarea campionatului. Dacă din Liga 3 vor fi cinci echipe care vor promova în Liga a II-a, la polul opus, nu va mai retrograda nicio echipă.

În acest sens, forul condus de Răzvan Burleanu îşi doreşte ca din sezonul viitor Liga a III-a să fie formată tot din cinci serii, însă de data aceasta fiecare să aibă în componenţă 18 echipă.

În ce o priveşte pe SCM Zalău, se poate considera norocoasă de decizia Federaţiei de a nu mai retrograda nicio echipă din Liga a III-a, însă formaţia zălăuană şi-ar fi dorit să îşi câştige pe teren dreptul de a rămâne în Liga a III-a.

Însă, condiţiile pe care le-ar fi acceptat SCM Zalău ar fi fost disputarea celorlalte 14 etape  sau jucarea play-out-ului, dar cu înjumătăţirea punctelor.

”Decizia Federaţiei de a îngheţa campionatul nu este de comentat. A fost opţiunea covârşitoare a echipelor din Liga a III-a. Din diferite motive, mulţi au optat pentru această variantă. Nu mi-a fost frică să jucăm pe teren, chiar şi în acel play-out despre care se vorbea, dar cu condiția să fie înjumătăţite şi punctele dacă se dorea împărţirea campionatului cu play-off şi play-out. La investiţia care am făcut-o noi în iarnă era o bătaie de joc să se joace play-out cu toate punctele”, ne-a declarat Marcel Doru Ţârle, directorul executiv de la SCM Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL