Connect with us

Ştiri din Sălaj

Au început lucrările la capela din Plopiş

În luna aprilie au demarat lucrările pentru construirea unei capele mortuare în centrul comunal, iar pânăla finalul anului, acest proiect ar putea fi finalizat


Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, iar pandemia de coronavirus a „izolat” lumea întreagă, încă sunt persoane care lucrează pe şantier pentru ca anumite proiecte să poată fi finalizate.

Şantier este şi în comuna Plopiş, acolo unde recent au început lucrările de asflatare la Făgetu. Acestea fac parte din amplul proiect „Modernizare drumuri de interes local” ce presupune asfaltarea a peste 30 km de străzi şi uliţe.

Însă, nu este singurul proiect în derulare în comună, astfel că în luna aprilie au demarat şi lucrările pentru construirea unei capele mortuare la Plopiş.

Administraţia condusă de Nicolae Criste a reuşit să obţină finanţare de 50.000 de euro printr-un proiect depus pe GAL. Diferenţa de bani pentru finalizarea construcţiei va fi suportată cu bani de la bugetul local.

Chiar dacă a durat puţin până s-au obţinut toate actele necesare, acest aspect a fost finalizat la finalul anului 2019, astfel că lucrările au putut începe în acest an.

Fiind un proiect de o mai mică anvergură, primarul Nicolae Criste este încrezător că până la finalul anului, construcţia capelei poate fi finalizată şi dată în folosinţă cultelor religioase din comună.

„Lucrările decurg bine şi în prezent, fundaţia capelei este aproape gata. Cred că dacă totul decurge conform planului, până la finalul anului acest proiect poate fi finalizat”, ne spune Nicolae Criste, primarul comunei Plopiş.

În comuna Plopiş vor continua lucrările la aceste două proiecte, însă sunt şi altele în desfăşurare, având în vedere că un ţel al autorităţilor locale a fost ca în acest an să finalizeze mai multe proiecte începute anterior şi demararea lucrărilor în cadrul unor alte proiecte, reabilitarea Şcolii din Plopiş fiind unul dintre acestea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj