Connect with us

FOTBAL

INTERVIU. Laurenţiu Iorga: „Când îţi cântă imnul Ligii Campionilor, eşti cu adevărat fotbalist”

Mijlocaşul celor de la SCM Zalău se poate mândri cu sute de meciuri la cel mai înalt nivel. A câştigat campionatul şi Supercupa României cu Oţelul Galaţi, a evoluatîn Liga Campionilor pe celebrul Old Trafford şi şi-a trecut în palmares şi Cupa României pe când evolua la Astra. Despre toate acestea,dar şi despre motivul pentru care a ales să semneze cu SCM Zalău, am reuşit să stăm de vorbă cu Laurenţiu, care ne-a oferit în exclusivitate un amplu interviu


SCM Zalău a dat lovitura pe piaţa transferurilor în pauza competiţională din iarnă şi a reuşit să aducă sub poalele Meseşului un jucător cu un CV impresionat, care se poate lăuda cu prezenţe în Liga Campionilor, titlul României, Cupa României şi Supercupa României.

Mai mult, are şi prezenţe în naţionala României de tineret, pentru care a reuşit să înscrie şi un gol. Vorbim despre un jucător cu reale calităţi şi care a venit să pună umărul pentru ca SCM Zalău să poată ajunge cât mai departe.

Laurenţiu Iorga, despre el vorbim. Un jucător care a strâns peste 200 de meciuri în Liga 1 în tricoul formaţiilor Oţelul Galaţi, Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu sau FC Voluntari, reuşind 26 de goluri şi 17 pase decisive la cel mai înalt nivel. La primele două formaţii a cunoscut apogeul, reuşind alături de „oţelari” să câştige campionatul şi Supercupa României în 2011, în timp ce cu Astra a cunoscut triumful în Cupa României în 2014.

Fotbalistul are patru prezenţe şi în Liga Campionilor. Pe vremea când juca la Oţelul a evoluat în patru meciuri în grupele Ligii Campionilor, cele mai importante fiind „dubla” cu Manchester United, echipă la care străluceau în acea perioadă, printre alţii, Wayne Rooney, Nani sau Antonio Valencia.

De altfel, după acea perioadă extraordinară, Laurenţiu Iorga a fost foarte aproape de un transfer important la Kuban Krasnodar, acolo unde îl dorea insistent Dorinel Munteanu, antrenorul alături de care a câştigat campionatul cu Oţelul. Până la urmă acel transfer a picat, iar jucătorul a fost dorit insistent de Gigi Becali la Steaua, dar nici acest transfer nu s-a realizat, iar jucătorul a ajuns în cele din urmă la Astra, alături de care câştiga Cupa României în 2014.

A fost apogeul carierei lui Laurenţiu Iorga, cel care îşi aminteşte cu plăcere de acele momente, precum şi de meciurile pe care le-a jucat „sub tricolor”, chiar dacă a strâns prezenţe doar pentru naţionala de tineret a României, reuşind să înscrie şi un gol. Jucătorul a devenit consacrat în tricoul Oţelului Galaţi, formaţie pentru care a debutat Liga 1 pe când avea doar 19 ani, într-un meci cu Dacia Mioveni, fiind şi integralist. Primul gol în Liga 1 a venit pe 17 august 2008 într-un meci câştigat de Oţelul cu 2 – 1 în faţa celor de la Rapid Bucureşti.

Jucătorul consideră cel mai important gol, cel înscris în poarta Sportului Studenţesc, meci câştigat de „oţelari” cu 1 – 0, acesta fiind şi primul meci din sezonul 2010 – 2011, unul de vis pentru gălăţenii care aveau să devină campionii României. Ne bucurăm că un jucător cu un asemenea CV evoluează pentru SCM Zalău, pentru că experienţa sa este cu siguranţă benefică pentru tinerii noştri jucători Sebastian Duma, Florin Pop sau chiar portarul Andrei Pop.

Chiar dacă sezonul din Liga a III-a va fi îngheţat, sunt şanse mari ca Laurenţiu Iorga să continue la SCM Zalău şi în sezonul următor, echipă pentru care a apucat să joace un singur meci, cel din deplasare de la Unirea Dej, pierdut de sălăjeni, acel meci fiind primul din retur şi singurul disputat înainte de întreruperea campionatului.

În această perioadă, am avut ocazia să stăm de vorbă cu Laurenţiu Iorga şi să rememorăm momentele de glorie din cariera sa.

Despre cum a început fotbalul, cum a fost să evolueze pe „Teatrul Viselor” din Manchester în Liga Campionilor, dar şi despre momentele în care a reuşit să câştige cele mai importante trofee din fotbalul românesc.


 Reporter: Cine este Laurenţiu Iorga, cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Laurenţiu Iorga: Sunt un tip căruia îi plac provocările, un om al lucrului bine făcut şi un profesionist.

 

Rep.: La ce vârstă ai început fotbalul şi ce te-a făcut să alegi acest sport?

L. I.: Am început fotbalul la vârsta de 9 ani, iar ceea ce m-a făcut să practic acest sport este o pasiune pe care cred că am dobândit-o din naştere.

 

Rep.: Ai avut vreun idol în copilărie?

L. I.: Da, idolul meu în copilărie a fost Ronaldo (R 9).

A câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa României

 

Rep.: La ce vârstă ai debutat în fotbalul profesionist şi la ce echipă?

L. I.: Mi-am făcut debutul după un turneu final la juniori. Am făcut un turneu bun, atât eu, cât şi echipa mea. După acel turneu, pur şi simplu mi s-a transmis să mă prezint la antrenamente deoarece fac parte din lotul primei echipe.

 

Rep.: Ai câştigat campionatul şi Supercupa României  cu Oţelul Galaţi, dar şi Cupa României  cu Astra Giurgiu, cum au fost acele momente?

L. I.: Sunt momente de vis, greu de exprimat în cuvinte. Fotbalul cu trofeul pe masă este visul oricărui fotbalist.

 

Meci de vis  împotriva “diavolilor” de la Manchester United în Liga Campionilor

 

Rep.: Cum a fost să joci în Liga Campionilor?

L. I.: Părerea mea este că atunci când îţi cântă imnul Ligii Campionilor, eşti cu adevărat fotbalist. Te simţi fotbalist. Am avut mari emoţii, deoarece ştii că eşti privit de un număr mare de oameni, atât din Europa, cât şi din toată lumea.

 

Rep.: Cum te-ai simţit când ai păşit pe „Teatrul Viselor” din Manchester şi ce a însemnat asta pentru tine?

L. I.: Nu degeaba i se spune aşa. Suporteri extraordinari, fotbalişti extraordinari, arena superbă. Când eşti acolo, uiţi absolut orice şi îţi doreşti să ţină meciul cât mai mult. Guti, fostul star de la Real Madrid, cel mai puternic adversar pe care l-a întâlnit.

 

Rep.: Care a fost cel mai dificil adversar pe care l-ai întâlnit?

L. I.: Am întâlnit foarte mulţi adversari redutabili. Ca echipă, clar Manchester United. Ca fotbalist, Guti mi s-a părut extraordinar. L-am întâlnit într-un amical împotriva lui Beşiktas.

 

Rep.: Care e cel mai important gol al carierei şi de ce?

L. I.: Cred că cel mai important gol este golul primei victorii din anul în care am câştigat campionatul cu Oţelul. A fost reuşita care a deschis drumul spre titlu.

 

Rep.: Care este cel mai important moment al carierei şi de ce?

L. I.: Cred că cel mai important moment al carierei mele a fost ratarea transferului la Kuban Krasnodar. Nici acum nu ştiu de ce nu s-a făcut. Eram cu bagajul la uşă. Pentru mine a fost un moment care îmi putea decide cariera într-un alt mod.

 

Rep.: Ai prezenţe şi la Naţionala de tineret, ce înseamnă asta pentru tine?

L. I.: Din păcate nu am adunat prezenţe şi la Naţionala mare. E o onoare şi o mândrie să îţi reprezinţi ţara şi totodată este o şansă să întâlneşti cei mai buni fotbalişti din lume.

 

Rep.: Ce te-a făcut să te alături proiectului SCM Zalău? Cum ţi se par condiţiile de la Zalău?

L. I.: Am acceptat provocarea deoarece mi-au spus  că au un proiect serios în derulare. Şi eu asta caut, echipe care îşi doresc să realizeze obiective. Am înţeles că de la anul vor fi condiţii foarte bune. Colegii sunt ok şi avem mulţi jucători tineri pe care încercăm să îi ajutăm să crească valoric, aşa cum şi noi am fost ajutaţi la rândul nostru.

 

Rep.: Cum vezi situaţia echipei? Ce s-a întâmplat la Dej?

L. I.: Situaţia o văd simplu. Dacă nu se întrerupea campionatul, luptam ca să nu retrogradăm. În fiecare meci trebuia să adunăm punct sau puncte pentru îndeplinirea obiectivelor. Meciul de la Dej a fost doar un accident, un duş rece. Aveam nevoie de timp să ne sudăm relaţiile între noi.

 

“Probabil voi rămâne la SCM Zalău”

Rep.: Ce părere ai despre faptul că sezonul acesta din Liga  a III-a nu se va mai relua vei rămâne la SCM Zalău?

L. I.: Sincer, nu îmi prea convine deoarece aveam şi anumite obiective personale pentru acest sezon. Însă, într-un fel, e îndeplinit obiectivul echipei, dar este o jumătate de an pierdută şi nu este ok fără continuitate. Voi avea o discuţie cu cei din conducere şi dacă vor să continuăm, probabil voi rămâne la SCM Zalău.

 

Rep.: Ai vreun regret în ceea ce priveşte cariera sportivă?

L. I.: În afară de talent şi muncă, eu consider că în fotbal ai nevoie şi de un procent mare de noroc. Regret doar că am avut ghinionul să întâlnesc câţiva oameni pe care nu mi-aş mai dori să îi întâlnesc vreodată. Oameni care în acele momente m-au făcut să nu fiu eu însumi şi care m-au făcut să fac anumite greşeli.

 

Reporter: Ce mesaj le transmiţi tinerilor care vor să atingă înalta performanţă în acest sport?

Laurenţiu Iorga: Le transmit doar să fie cu capul pe umeri, să muncească şi să nu lase niciodată pe cineva să le scadă încrederea în ei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL