Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mai mulți șefi din IPJ Sălaj convocați la sediul MAI pentru a da explicații


Mai mulți ofițeri cu funcții de conducere din IPJ Sălaj, inclusiv inspectorul șef interimar Marius Mihăilă, sunt în vizorul Direcției Control Intern pentru presupuse încălcări ale legislației în ceea ce privește circuitul documentelor clasificate


În cursul lunii martie echipe de control din cadrul IGPR – Direcția Control Intern și Structura de Securitate, au realizat verificări ample la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, fiind vizați mai mulți ofițeri cu funcții de conducere din IPJ Sălaj (5 ofițeri, 1 agent de poliție), inclusiv inspectorul-șef Marius Florin Mihăilă.

IGPR confirmă faptul că documentele întocmite la finalul verificărilor au fost transmise Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne pentru a dispuse în consecință.

Totodată, la Direcția Control Intern din cadrul IGPR au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la abateri disciplinare și presupuse încălcări ale legii în ceea ce-l privește pe inspectorul-șef interimar Mihăilă.

Toate documentele și sesizările au fost înaintate structurii de control ierarhice superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne să comunice clar, ce au făcut în final cu sesizările și petițiile care au ajuns pe masa ministrului Marcel Vela.

1. Care sunt concluziile formulate în urma documentelor înaintate de IGPR către Corpul de Control al MAI. Surse din cadrul IPJ Sălaj ne confirmă faptul că mai mulți ofițeri cu funcții de conducere sunt cercetați. Vă rugăm să confirmați acest lucru.

2. Având în vedere faptul că IGPR confirmă că verificările au vizat mai mulți ofițeri cu funcții de conducere din cadrul IPJ Sălaj, vă rugăm să ne comunicați dacă a fost sesizat Parchetul în legătură cu eventuale încălcări ale legislației penale.

Cei 5 ofițeri și un agent cu funcții de conducere din cadrul IPJ Sălaj, în frunte cu șeful inspectoratului Florin Mihăilă, au fost chemați săptămâna aceasta la sediul Ministerului Afacerilor Interne din București pentru a da explicații și a fi audiați despre abaterile de natură disciplinară și penală descoperite în urma controlului din luna martie.

Marius Florin Mihăilă susține că se află în concediu la familia sa din București și “jură” că nu a fost convocat la sediul MAI pentru a da explicații. Aceasta, chiar dacă surse neoficiale ne-au transmis că inspectorul-șef Mihăilă ar fi fost invitat luni și marți la sediul MAI, unde i-au fost puse mai multe întrebări cu privire la activitatea din cadrul IPJ Sălaj.

Miercuri, 20 mai, șefii din Poliția Sălaj dau explicații la sediul MAI

Aşadar, şefi din IPJ Sălaj, ofițeri cu funcții de conducere și-au încheiat azi, 19 mai, ziua de muncă mai repede și au plecat în misiune la București. Este vorba de Florin Popiț – șef Serviciu Cabinet; Tincuța Dumuța – șef Birou Operațional; Ionică Man – secretarul inspectorului șef; Gabriela Ciurbe – șef Serviciul Financiar; Dan Terheșiu – șef Birou Informatică și Gabriel Coman – șeful Poliției Orașului Jibou. Acest lucru a fost confirmat şi de Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Concret, cei 6 șefi din Poliția Sălăjeană enumerați mai sus, toți cu funcții de conducere, au fost de fapt convocați și ei la sediul MAI din București pentru a da explicații despre abateri de natură disciplinară și penală descoperite în urma controlului din luna martie de către cei de la Direcția Control Intern și Structura de Securitate.

Contactat telefonic de reporterii Știrile din Sălaj, inspectorul șef interimar al IPJ Sălaj – Marius Florin Mihăilă – a declarat:
“Aceste informații sunt clasificate și nu vă pot nici confirma, nici infirma. Controalele ăstea care se fac periodic pe linie de informații clasificate, eu știu că nu se fac publice. Dacă dumneavoastră aveți confirmarea de la IGPR, înseamnă că ei şi-au asumat aceste informaţii. Sigur că da. S-au efectuat mai multe controale. Sunt aspecte care se fac periodic la fiecare inspectorat de poliție”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj