Connect with us

Ştiri din Sălaj

Unii șoferi au ieșit din starea de urgență și au intrat într-o alertă maximă

Trei bărbați, din județele Sălaj, Maramureș și Cluj, au fost depistați de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la sfârșitul săptămânii trecute,  în timp ce conduceau autoturismele cu viteză peste limita legală. Toți au fost sancționați, iar permisul de conducere le-a fost suspendat


La data de 17 mai a.c., în intervalul orar 15.20-17.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe Drumul Național 1F, în localitatea Chendremal.

În cadrul activității au fost depistați trei bărbați curajoși, din județele Sălaj, Maramureș și Cluj, în timp ce conduceau autoturismele prin localitatea menționată.  Șoferul din Sălaj avea o viteză de 126 Km/h, cel din Maramureș a fost înregistrat în timp ce circula cu viteza de 122 Km/h, iar conducătorul auto din Cluj avea 116 Km/h.

Față de aceștia, polițiștii au luat măsura sancționării  contravenționale, cu amendă în valoare de 1305 lei, pentru fiecare. Ca măsură complementară, permisul de conducere le-a fost suspendat pentru 90 de zile.

De asemenea, în intervalul orar menționat, alți 18 șoferi au fost depistați conducând autoturismele cu viteză peste limita legală. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare , iar consecințele mai grave.

Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj